Lukijalta: Roskajuoksu on hyväksi ihmiselle itselleen ja ympäristölle

Kevät tulee ja sen huomaa lumen alta paljastuvien roskien määrästä. Moni kohde näyttää nyt todella ikävältä, eikä kunta ehdi joka paikkaan samaan aikaan. Onko sinulle ploggaus tuttu liikuntamuoto? Plogging on tehokas yhdistelmä juoksua ja luonnon siistimistä. Plogging -termi tulee ruotsin kielen sanoista jogging (lenkkeily) ja plocka upp (poimiminen). Ploggingistä voidaan myös puhua nimellä roskajuoksu tai roskakävely.

Plogging on helppo tapa saada hyvää liikuntaa. Siinä vahvistuvat mm pakarat ja reidet. Se myös harjoittaa tasapainoa. Roskajuoksun voi yhdistää kätevästi koulujen liikuntatunteihin.

Ohjatuilla liikuntatunneilla se on esimerkiksi hyvä alkuverryttely. Koiranulkoiluttajat voivat kerätä koirankakkapusseihin samalla helposti myös muutaman roskan.

Roskajuoksu on hyväksi siis ihmiselle itselleen ja ympäristölle. Lähiympäristön siistiminen aiheuttaa hyvää mieltä ja tehostaa liikunnan hyvinvointivaikutuksia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut