Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Tarvitsemme moniosaajan hyvinvointialueen johtoon

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston kokouksessa 28.4.2022 perustettiin hyvinvointialuejohtajan virka. Virka tulee hakuun elokuun alussa tänä vuonna. Tätä ennen aluevaltuustossa päätetään vielä viran kelpoisuusehdot.

Tässä vaiheessa voi pohtia, millaisia ominaisuuksia voisi edellyttää tulevalta hyvinvointialuejohtajalta. Mielestäni keskeistä on tuloksellinen muutosjohtamisen kyvykkyys. Hyvinvointialuejohtajalla tulisi olla myös kyky saada palveluorganisaation joukot toiminaan yhteisen tavoitteen suuntaan. Henkilöstö toteuttaa alueen asukkaiden tarvitsemat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut. Sote -ammattilaisia on hyvinvointialueen palveluksessa yli 4200 työntekijää. Tämän vuoksi kokemus ison palveluorganisaation johtamisesta on arvokasta. Henkilöstön arvostuksen, kuulemisen ja nähdyksi tulemisen vahvistaminen ja sen osoittaminen on merkittävä kulttuurinen muutos. Myönteisen työntekijäkokemuksen luominen auttaa hillitsemään nyt alati kasvavaa henkilöstön vaihtuvuutta. Tarvitsemme hyvinvointialuejohtajan, joka on fyysisesti ja henkisesti läsnä työntekijöittensä arjessa.

Hyvinvointialuejohtajan toiveominaisuuksissa korostuu vahva talouden ymmärrys ja hallinta sekä johtamistahto viedä läpi talouden tuottavuusohjelmia. Johtajatehtävässä menestyminen edellyttää kykyä talouden ja toiminnan yhteensovittamiseen ilman leikkauksia siten, että asukkaat saavat tarvitsemansa sote-palvelut.

Pidän tärkeänä, että tuleva hyvinvointialuejohtaja on yhteistyökykyinen. Yhteistyö eri sidosryhmien ja asukkaiden kanssa on merkittävää, jotta hyvinvointialue saavuttaisi arvostetun toimijan aseman. Laaja-alainen viestiminen jopa valmisteilla olevista asioista lisää luottamusta ja vahvistaa kokemusta yhteisöllisyydestä. Meillä on tarvetta johtajalle, joka on ennakoiva viestijä ja avoimesti hyvinvointialueen tilanteesta kertova.

Toivon, että saamme virkaan vahvoja ja kokeneita hakijoita. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue tarvitsee uudistuskykyistä, tulevaisuusorientoitunutta ja innostavaa hyvinvointialuejohtajaa.