Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Keusote vastaa kirkonkylän palveluista

Nurmijärven Uutisissa on noussut huoli Nurmijärven kirkonkylän lääkärin vastaanottopalveluista.

Terveydenhuoltolain perusteella kaikille asiakkaille tulee tehdä hoidon tarpeen arvio. Tämän pohjalta sairaanhoitaja tekee mm. hoidon kiireellisyyden arvion. Silloin, kun sairaanhoitaja on arvioinut, että asiakkaan hoito ei ole kiireellinen, asiakkaalle annetaan seuraava vapaa aika. Hoidon tarpeen arvion yhteydessä sairaanhoitaja antaa myös kotihoito-ohjeita ja hänellä on aina mahdollisuus konsultoida tiiminsä lääkäriä.

Valitettavasti vastaanottopalvelumme ovat ruuhkautuneet, ja tällä hetkellä lääkärin vastaanotolle pääsy on viivästynyt – ajat voivat mennä viikkojen päähän. Kevään aikana palveluiden ruuhkautumiseen ovat vaikuttaneet henkilöstösaatavuuden haasteet ja koronapandemian aiheuttama kysynnän kasvu. Henkilöstövajetta lisäävät myös ajankohtaiset ylityö- ja vuoronvaihtokiellot. Myös Ukrainan pakolaisille tarjottavat palvelut ovat osaltaan lisänneet palveluiden tarvetta.

Tilannetta vaikeutti hoitajajärjestöjen lakko huhtikuun alussa. HUS keskittyi lakon aikana päivystystoimintaan, ja Keusote tuki palveluiden saatavuutta esimerkiksi vahvistamalla henkilöstöresurssia akuuttiosastoillaan ja lisäämällä kiireellisen hoidon palveluja. Kiireellisten palveluiden turvaaminen heikensi paikoitellen kiireettömiä palveluita. Tällä hetkellä varaudumme Julkisen alan unioni JAU:n lakon vaikutuksiin. Lakko alkoi 3.5. ja se kestää viikon. Lakolla odotetaan olevan vaikutuksia erityisesti tarvikkeiden ja esimerkiksi lääkkeiden kuljetuksiin. Seuraamme myös hoitajajärjestöjen mahdollisten joukkoirtisanoutumisten etenemistä. Irtisanoutumiset vaikuttaisivat luonnollisesti toimintaamme merkittävästi.

Pahoittelemme tilannetta. Kevät on ollut hyvin haastava ja pyrimme kaikin keinoin löytämään ratkaisuja tilanteen helpottamiseksi.