Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Mopotallilla saattaisi olla positiivinen vaikutus

Klaukkalan kirjastolla 28.4. järjestetty keskustelupaneeli vastasi ainakin muutamaan kysymykseen. Ensinnäkin siihen, että nuorison tilanne ei tunnu yleisöä kiinnostavan. Sosiaalisessa mediassa keskustelu käy kiivaana, mutta tilaisuuksiin osallistumiseen ei paukut riitä?

Toiseksi, olisi vahva odotus että kuntapoliitikot valmistautuisivat faktoilla kun puhutaan etukäteen toimitetuista kysymyksistä. Mopoilu ja nuorisotyö, tärkeä aihe pitkien välimatkojen kunnassa. Nuorille on toivottu teknisiin harrastuksiin liittyvää toimintaa ja toimitiloja. Mopotallitoiminta kuitenkaan ei tuntunut maistuvan paneelin osallistujille. Miten lähestyä tätä nuorison osaa, saada paikka ja pelisäännöt luotua heidän kanssaan? Ei kuulemma onnistu, koska jos tällainen mahdollisuus järjestetään kunnan puolesta, ollaan sitten vastuussa kun nuoret vaan virittävät niitä mopoja siellä. Ja kun sattuu jotain.

Toisen kunnan mopotoimintaan oli tutustuttu, mutta faktat jäivät kunnan rajalle. Vantaan mopotalli on toiminut jo toistakymmentä vuotta ja tarjonnut nuorille paikan viettää aikaa sekä oppia teknisiä taitoja samanhenkisessä seurassa. Mopotallilla on muutamia sääntöjä. Kuten päihteettömyys, mopon virittäminen on kielletty ja riitelyä ei sallita. Kontiolahdelle on perustettu vuonna 2018 kunnan tuella Moposuora, jossa nuoret voivat harjoitella käsittelytaitoja ja kokoontua. ”Rällätä”, niin kuin Klaukkalan paneelissa todettiin. Skeittipuisto, alamäkiajopaikat ym. ovat ihan ok vastuiden puolesta, nuorisotila mopoikäisille ei, vaikea ymmärtää miksi.

Itse näkisin, että mopotallilla saattaisi olla positiivinen vaikutus Nurmijärven liikennekulttuurin, ja mopon virittämisen sijaan tallilla huolehdittaisiin, että valot on kunnossa, jarrut pelaa, eikä mopo pidä infernaalista meteliä kun äänenvaimentaja on pudonnut kyydistä jo useita viikkoja sitten. Jotenkin kaipaisi hieman ryhtiä tähän keskusteluun selittelyn sijaan.

Kyseinen tapahtuma on nähtävillä Nurmijärven kirjaston You Tube kanavalla vielä hetken aikaa.