Lukijalta | Älyllistä epärehellisyyttä

Suomalaiset ovat muka huolissaan ruoan kotimaisuudesta, ekologisuudesta ja hinnasta.

Katselin äskettäin erään lehden sivuilta ruokamainoksia. Siinä oli seuraavanlaisia elintarvikkeita: Parsaa Meksikosta, avokadoa Israelista, porsaanlihaa Espanjasta, lohta Norjasta, kirjolohta Ruotsista, ruokaöljyä ja lasagnea Italiasta, ankanrintaa Ranskasta, bataattia USA:sta ym. Sama trendi jatkuu ravintoloiden tarjonnassakin, etenkin pääkaupunkiseudulla.

Suomessa tuotetaan erittäin halvalla mm. kauraa, josta tehtävä puuro on äärettömän hyvää, halpaa ja ravitsevaa, mutta hyvin harvassa perheessä sitä enää tarjotaan. Mieluummin tarjotaan lapsille sokerihuurrettuja maissi-, tai riisimuroja. Paljon kalliimpia ja täysin arvottomia ruoka-aineita. Juomaksi esanssilitkua, kun maito on muka sopimatonta lapsille.

Ei kelpaa vanhemmillekaan halvat, helpot ja ravitsevat peruna, juurekset ja ruisleipä, vaan pitää olla bataattia, lasagnea, avokadopastaa tai riisiä vehnäsämpylän kanssa.

Myös susi on korvannut monet kotimaiset ruoat. Se kyllä kelpaa vihreille ja vegaaneille vaikka sen veden- ja lannoitteiden ja erilaisten kasvinsuojeluaineiden (myrkkyjen) kulutus on valtava. Sen hiilidioksidipäästöt verrattuna ravintoarvoihin ovat moninkertaiset jopa moniin kotimaisiin lihatuotteisiinkin verrattuna, puhumattakaan juures- ja viljatuotteista. Yhä useammin ovat ranskalaiset perunat tehty bataatista kotimaisen perunan sijasta. Suurimmalle osalle suomalaisista kotimaisuus ei merkitse mitään, kun kauppaan päästään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut