Päätoimittajalta Taajamat ovat Nurmijärven vahvuus

Nurmijärven Uutiset on tämän kevään aikana selvittänyt kolmessa eri verkkokyselyssä, millaisina asukkaat kokevat Nurmijärven kolme suurinta taajamaa.

Rajamäki-kyselymme julkaistiin lehdessä 13.2., Klaukkala-kysely 20.4. ja Kirkonkylä-kysely viime lauantaina 14.5.

Kaikki kolme taajamaa saivat kyselyissämme runsaasti samanlaisia mainintoja. Kaikkien taajamien vahvuuksina nähtiin rauhallisuus, turvallisuus, luonnonläheisyys ja pääkaupunkiseutua edullisemmat asumiskustannukset.

Jokaisella taajamalla on asukkaiden mielestä omat, erityislaatuiset piirteensä.

Kyselyistämme kävi ilmi, että jokaisella taajamalla on asukkaiden mielestä myös omat, erityislaatuiset piirteensä.

Rajamäki-kyselyymme tuli 418 vastausta. Rajamäestä eniten mainintoja sai yhteisöllisyys. Rajamäen asukkaat arvostavat yhteishenkeä ja sitä, että alueen asukkaat tuntevat ja auttavat toisiaan. "Ihmiset toimivat yhdessä ja saavat myös aikaan", eräs vastaaja kiteytti.

Klaukkala-kyselyymme tuli 601 vastausta. Kyselyn perusteella Klaukkalan ylivoimainen vahvuus on mainio sijainti. Tämä korostui sadoissa vastauksissa. "Täältä on helppo lähteä joka suuntaan", totesi moni vastaaja.

Kirkonkylä-kyselyymme tuli 439 vastausta. Kirkonkylästä eniten mainintoja sai idyllisyys ja viihtyisyys. Lukuisissa vastauksissa mainittiin Kirkonkylän olevan viihtyisä ja kaunis asuinympäristö. "Parasta Kirkonkylässä on idyllinen tunnelma verrattuna muihin kunnan taajamiin", totesi eräs vastaaja.

Nurmijärven kolmen vahvan taajaman merkitys nousi esille myös aluevaalien alla tekemässämme verkkokyselyssä, jossa kysyimme aikovatko nurmijärveläiset äänestää aluevaaleissa oman kunnan ehdokasta. Kyselyymme vastanneista lähes 90 prosenttia sanoi äänestävänsä oman kunnan ehdokasta, mutta lukuisat vastaajat mainitsivat vielä erikseen äänestävänsä juuri kotikylän tai taajaman ehdokasta. "Äänestettävän on oltava kotikylältä, pelkkä Nurmijärvi ei riitä", eräs vastaaja kiteytti.

Kolme vahvaa taajamaa voi tarkoittaa joskus keskinäistä kilpailua asuinalueiden välillä. Mutta ennen kaikkea kolme omaleimaista taajamaa ovat Nurmijärven vahvuus. Ne tuovat asumiseen monipuolisuutta ja kunnalle omaleimaista luonnetta.

Nurmijärvi ei olisi Nurmijärvi ilman kolmea taajamaansa ja kauniita kyliään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut