Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Vastaus Rajamäen kyläyhdistyksen kirjoitukseen

Vastaus Rajamäen kyläyhdistyksen mielipidekirjoitukseen (Nurmijärven Uutiset 25.5.). Nurmijärven kunta on kiitollinen kyläyhdistykselle aktiivisuudesta, joka on suorastaan puhjennut kukkaan 2018 kyläyhdistyksen kunnalta vuokraaman kylätalon myötä. Rajamäen kylätalon tiloissa tapahtuu monenlaista tärkeää ja yhteisöllisyyttä tukevaa toimintaa. Ymmärrämme hyvin, että vanhalle terveysasemalle rakentunut kylätalo on tullut monelle ”toiseksi olohuoneeksi” ja tilasta luopuminen harmittaa. On kuitenkin ollut alusta alkaen selvää, että tila on väliaikainen. Uusi terveysasema päätettiin vuonna 2014 rakentaa, koska vanhat tilat olivat käyttökelvottomassa kunnossa ja siinä yhteydessä tehtiin linjaus vanhoista tiloista luopumisesta ja alueen hyödyntämisestä uudisrakentamiseen.

Kyläyhdistyksen ja kunnan välillä on ollut tiivis vuoropuhelu ja olemme pitäneet tärkeänä, että kyläyhdistyksellä on ajantasainen tieto tonttiin kohdistuvista suunnitelmista.

Seuraava tapaaminen on sovittu pidettäväksi 15.6.

Vuonna 2019 kunnanhallitus teki päätöksen luovuttaa Sievi Hyvinvointitilat Oy:lle Terveysaseman yläpuolisen alueen lastensuojelun sijaishuollon yksikköä varten. Alueen asukkaat valittivat päätöksestä, mm. koska toimintaa ei pidetty alueelle sopivana ja päätöstä pidettiin lainvastaisena. Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen 2021. Sievi Hyvinvointitilat ja lastensuojelun sijaisyksikön toimija sopivat kuitenkin keskenään, että hankkeessa ei edetä. Alueen palvelutarpeen analyysin ja etenkin Rajamäen akuutiksi nousseen varhaiskasvatuspaikkojen pulan vuoksi Sievi Hyvinvointitilat oli löytänyt uudeksi kumppaniksi yksityisen päiväkodin ja käynnistänyt suunnitelmat vanhusten hoivatilojen rakentamiseksi. Kunnanhallitus teki tältä pohjalta tammikuussa 2022 uuden päätöksen, jossa peruttiin aiempi osa-alueen lohkominen ja tehtiin päätös koko vanhan terveysaseman tontin myymisestä Sievi Hyvinvointitiloille rakennuksineen siten, että ostaja vastaa purkamisen kokonaiskustannuksista. Tässä yhteydessä Sievin kanssa sovittiin, että rakennukset jäivät kunnan käyttöön lokakuuhun 2022 asti.

Kyläyhdistyksen ja kylätalon toimijoiden kanssa on käyty aktiivista keskustelua ja kunnan intressi on, että toiminnoille löydetään sopivat tilat. Kunta voi antaa harrastusryhmästä ja tilasta riippuen pientä käyttömaksua vastaan tai jopa veloituksetta omassa käytössään olevia tiloja yhdistys- ja harrastustoiminnan käyttöön. Tällaisia ovat esimerkiksi nuorisotilat, koulujen tilat, varhaiskasvatuksen tilat, virastotalon kokoustilat jne. Valitettavasti yhtä, vain kyläyhdistyksen käyttöön tarkoitettua tilaa kunnalla ei ole tällä hetkellä tarjota.

Seuraava tapaaminen on sovittu pidettäväksi 15.6. klo 9-10 Rajamäen nuorisotilassa ja tilaisuus on avoin kaikille kylätalon tiloja käyttäneille.

Uskomme ja toivomme, että löydämme järjestelyt, jotta aktiivinen toiminta eri muodoissaan voi jatkua.