Lukijalta | Lintumetsän alkuluokkatoiminta

Nurmijärvelle on rantautunut kouluihin alkuluokkatoiminta, jossa yhdelle luokalle otetaan kolmea eri-ikäistä lasta: eskarit, ykkösluokkalaiset ja kakkosluokkalaiset. Kehittyvänä kuntana Nurmijärvi tietysti haluaa olla koulukehityksen kärjessä, jossa yritetään olla olettamatta, että ykkösluokkalaisen täytyy osata tiettyjä asioita jne

Alkuluokalla nopeasti kehittyvällä eskarillakin on mahdollisuus oppia vaikka lukemaan ykkösten kanssa, koska tehtäviä jaetaan käsittääkseni osaamisen mukaan.

En väitä, että 90-luvulla ala-astetta käydessäni asiat olisivat olleet paremmin, päinvastoin pyyhekumit, välillä kynätkin puolitettiin. Se, mitä meillä oli enemmän, kuin tämän päivän alkuluokkalaisilla Klaukkalassa on tärkeämpää: Nimittäin samanikäiset kaverit.

Eskarit ovat aina eskareita, ykköset ykkösiä ja kakkoset kakkosia. Edes alkuluokka ei asiaa muuta. Alkuluokkatoiminnassa samanikäisiä kavereita on vähemmän, vain muutama usean kymmenen sijasta!

Lintumetsän yksikössä Alkuluokkatoiminnan käynnistyessä vanhemmille nimenomaan luvattiin, että juuri tämän takia koska poisrajataan reippaalla kädellä kavereita kaikki eskarit ulkoilevat yhdessä samaan aikaan samalla pihalla. Kevään taittuessa kesään tällaista päivää ei ole vielä tullut. Eikä lukuvuoden loputtua: Kevätjuhlassa taputettiin apulaisrehtorin kyynelille; hänen 7-vuoden unelmastaan oli tullut totta! Alkuluokkatoiminta oli käynnistynyt!

Kuka miettii lapsia ja heidän toiveita? Ei varmasti ainakaan alkuluokkatoiminta, joka rajaa lapsen toiminnan ystävineen täysin minimiin! Vain muutto pois tällaiselta paikkakunnalta on ratkaisu lapsen hyvinvoinnin edistämiselle. Nyt lapseni voi leikkiä taas omanikäisten kanssa.

Nurmijärvi todellakin oli meille ilmiö!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut