Lukijalta | Kuntaorganisaation rekrytoinnin värikkyys

Kunta viestii usein rekrytoinnin haasteista, asiaa seuranneena on ollut mielenkiintoista havaita viimeaikaiset tapahtumat rekrytoinnin ympärillä. Kunnanlakimiehen paikka avautui talvella, edellisen viranhaltijan siirtyessä yksityisen sektorin palvelukseen. Virka asetettiin auki tammikuussa, mutta hakemuksia tuli hallituksen pöytäkirjan mukaan tullet niukalti. Helmikuussa päädyttiin muuttamaan haettavan viran profiilia ja esimiestehtävät siirrettiin hallintojohtajalle, palkankorotuksen kera ja haku uudelleen käyntiin suppeammalla toimenkuvalla. Toukokuussa toimenkuvaa muutettiin jälleen palauttamalla esimiestehtävät, hallintojohtajan palkkaa ei kuitenkaan vastaavasti laskettu. Mistä tässä on kyse, pitikö hallintojohtajalle saada järjestettyä palkankorotus vai räätälöidäänkö tehtävänkuvaan nyt yksittäisen hakijan mukaan? Olemmeko kenties saamassa tehtävään paluumuuttajan?

Täytyy kyllä kehua rekrytoinnista vastaavia henkilöitä ripeydestä.

Nurmijärven Sähkön toimitusjohtajan irtisanoutumisesta tiedotettiin 25.5.2022. Samalla ilmoitettiin, että rekrytointi aloitetaan viipymättä. Täytyy kyllä kehua rekrytoinnista vastaavia henkilöitä ripeydestä, uusi toimitusjohtaja nimitettiinkin jo 3.6.2022. Rekrytoinnin nopea aikataulu herättää kuitenkin epäilyksen siitä, ettei rekrytointia ole suoritettu hyvien rekrytointitapojen mukaisesti. Tehtävä ei ole ollut haettavana, eikä valitun henkilön osalta ole todennäköisesti suoritettu soveltuvuusarviointia, joka tulisi olla välttämätön vähintään johtajapositioissa. Laineelle vilpittömästi onnea valinnasta, kilpaurheilijana hän olisi varmasti käynyt myös reilun rekrytointiprosessin, jotta mahdollinen kritiikki olisi jäänyt vähäisemmäksi.

Miksi rekrytointien ja toimenkuvien kanssa sovelletaan tällä tavoin? Onko tämä poukkoileva tyyli kunnanjohdon tapa muissakin asioissa? Henkilöstöjohtaja Leena Ojala, onko kuntakonsernin rekrytoinnissa yhtenäiset pelisäännöt ja noudatetaanko niitä? Jos ei, niin mihin toimiin ryhdytte? Ei voi olla niin, että kunnan 100 % omistama yhtiö hiihtää omia latujaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut