Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kysymys posliininmaalauskurssien lopettamisesta

Olen kaikkien posliininmaalausta Nurmijärvellä harrastavien asialla. Haluaisin näin julkisesti vastauksen siihen mikä on todellinen syy sille, että posliininmaalauskurssit lopetettiin kokonaan Nurmijärven opistolla?

Kun kysyin tätä asiaa opistolta, sieltä minulle vastattiin, että posliininmaalauskurssit on lopetettu tilapuutteiden vuoksi. Tämä syy oli erittäin häkellyttävä, joka paljastui täydeksi selitykseksi, koska minulle ei haluttu kuitenkaan antaa myönnytystä sille, että kursseja voisi jatkaa, jos esimerkiksi me kurssilaiset etsisimme jonkin tilan, jossa voimme kookontua.

Minulle vastattiin, että posliininmaalauskurssit on lopetettu tilapuutteiden vuoksi.

Posliininmaalauskurssien tarvikkeet ja posliinien polttamisen maksaa jokainen kurssilainen itse. Joten tästä kurssista ei pitäisi tulla enempää kustannuksia opistolle kuin esimerkiksi joistain jumppakursseista - vain tila ja opettaja. Tämän perusteella pidän arvelluttavana myös sitä, jos opisto sanoisi, ettei ole resursseja pitää posliininmaalauskursseja.

Nurmijärven opiston missio on edistää elinikäistä oppimista ja sivistyksellistä tasa-arvoa.

Arvoina opisto mainostaa suvaitsevaisuutta, toiminnan läpinäkyvyyttä ja laadukasta, monipuolista tarjontaa, joka on suunnattu eri kohderyhmille ympäri kuntaa.

Miten nämä missio ja arvot toteutuvat tässä asiassa? Elävän posliininmaalaustaiteen opettamisen lopettaminen katkaisee kaikkien kurssilaisten elinikäisen oppimiskaaren, ei tue tasa-arvoa, vähentää kurssien monipuolisuutta ja syrjii kaikkia posliininmaalausharrastajia. Olen todella pettynyt tähän kaikille avoimen kansalaisopiston omavaltaiseen ja itsekkääseen päätökseen lopettaa nämä kurssit.

Mainintana tähän loppuun vielä se, että Nurmijärven opistolla on vuosia toiminut erittäin kokenut (ammattilainen) ja osaava posliininmaalauksen opettaja. Hänellä on tietotaitoa ja osaamista opettaa ulkomaisia erikoisempia maalaustekniikoita sekä perustekniikoita ajatellen ”vanhanaikaista” posliininmaalausta, mutta myös modernia yksinkertaisempaa ”musta valkoista” taidetta. Tämä on rikkaus, josta Nurmijärven opiston tulisi olla ylpeä ja ylläpitää posliininmaalausperinnettä kunnassa. Ulossavustamisen sijaan pieni mainos asiasta saisi lisää ihmisiä harrastuksen pariin.