Päätoimittajalta Yrittäjät pitävät yhteiskuntaa pystyssä

Nurmijärven kunta sijoittui hiljakkoin julkistetussa yrittäjien kuntabarometrissa yhdeksänneksi Uudellamaalla. Kuntabarometri-kyselyssä yrittäjät antavat palautetta oman kuntansa elinkeinopolitiikalle. Nurmijärvi sijoittui Uudenmaan kunnista keskikastiin – parhaat arvosanat sai Inkoo ja huonoimmat Kirkkonummi.

Tässä lehdessä (sivu 5) yrittäjäjärjestöt kertovat toivovansa muun muassa aktiivista vuoropuhelua kunnan kanssa.

Yrittäjien kuntabarometriin on syytä suhtautua joka kunnassa vakavasti. Yrittäjät luovat kuntiin ensisijaisesti työpaikkoja. Kuntien on tehtävä kaikki mahdolliset toimenpiteet, jotta yrittäminen kunnassa olisi mahdollisimman helppoa ja houkuttelevaa.

Yrittäjien kuntabarometriin on syytä suhtautua joka kunnassa vakavasti.

Tänä keväänä otsikoissa on ollut kunta-alan lakot ja eri ammattiryhmien palkkataistelut. Eri ammattien edustajat ovat julkisuudessa perustelleet, miten kuormittavaa työ on ja miksi työstä pitäisi maksaa enemmän.

Mutta harvemmin julkisuudessa puhutaan yrittämisen kuormittavuudesta ja siitä, miten yrittäjät jaksavat. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet meille kaikille haastavaa aikaa, mutta erityisen raastavaa kriisiin joutuneille yrittäjille. Monet yrittäjät ovat koronan vuoksi menettäneet elantonsa tai sinnitelleet tukien ja lainojen varassa. Ukrainan sota ja kasvaneet elinkustannukset ovat entisestään vaikeuttaneet yrittämistä.

Suomen Yrittäjät tiedotti hiljakkoin, että Ukrainan sodan ja Venäjä-pakotteiden aiheuttama tilanne on lisännyt yhteydenottoja yrittäjien talousneuvontaan. Yrittäjän talousavun kysyntä oli ennätyksellisellä tasolla vuonna 2020 koronan vuoksi, ja Ukrainan sodan odotetaan lisäävän jälleen palvelun tarvetta.

Iso osa suomalaisista aloittelee näillä hetkillä pitkää kesälomaputkeaan. Lukuisille yrittäjille viikkojen kesäloma on vain haave. Suomen Yrittäjien viimekesäisen yrittäjägallupin mukaan alle puolet yrittäjistä pystyy pitämään riittävästi lomaa. Osa ei pidä lomaa lainkaan.

Yrittäjät pitävät yhteiskuntaa pystyssä. He työllistävät itsensä ja tarjoavat työpaikkoja muille sekä rahoittavat hyvinvointia maksamalla kunnan ja valtion kassaan veroja. Yrittäjien ansiosta kunnissa on tapahtumia ja palveluita. Yrittäjien varassa on kunnan elin-, veto- ja pitovoima.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut