Lukijalta | Suomeen tarvitaan vanhusneuvola

Nimimerkki ”Kaksi eläkeläistä, 73 ja 79 v” kirjoitti mielipidekirjoituksen otsikolla ”Lääkärin soittoa odotetaan viikkoja” (Nurmijärven Uutiset 15.6.). Tiedoksi kirjoittajille ja muillekin kiinnostuneille, että Kansalaisaloite.fi -sivustolla on aloite, joka kuuluu näin: Me allekirjoittaneet Suomen kansalaiset vaadimme, että eduskunta ryhtyy toimenpiteisiin tarvittavan lainsäädännön valmistelemiseksi valtakunnalliseksi vanhusneuvolajärjestelmäksi.

Tavoitteena on lisätä ikääntyvän väestön toiminnallisuutta ja hyvinvointia sekä yhdenvertaisia mahdollisuuksia palveluihin luomalla selkeä, yhden luukun periaatteella, kokonaisvaltaisesti toimiva neuvonnan, arvioinnin ja ohjauksen vanhusneuvolapalvelu.

Vanhusneuvolamallilla sujuvoitetaan palvelupolkuja, lyhennetään odotusaikoja ja vältetään palvelukatkokset sekä päällekkäiset ja tarpeettomat toiminnot.

Valtakunnallisten kriteereiden avulla ehkäistään tilanteita, joissa ikääntynyt henkilö jää ilman tarvitsemiaan palveluja. Samalla estetään heitteillejättöön rinnastettavia tilanteita, joissa ikääntynyt asuu kotonaan ilman tarvittavaa kotihoidon tai muuta tukea.

Kannatusilmoitusten keräys: Kansalaisaloite.fi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut