Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Miksi pakotetaan Kiertokapulan toiminnan alaiseksi

Miksi kuntalainen pakotetaan mielivaltaisella päätöksellä Kiertokapulan toiminnan alaiseksi. Kuntalaisilla ei tietääkseni ollut minkäänlaista mahdollisuutta vaikuttaa asiaan.

Maksan perusmaksua enemmän kuin saman suuruinen perhe, joka asuu kerrostalossa. Miksi? Miksi meidän perheeltä tulisi muka enemmän muovi, lasi, pahvi, paperi tai vaikka sekajätettä, kuin kerrostalossa asuvalta perheeltä?

Tämä perusmaksu sisältää mm. jäteneuvonnan. Mihin minä kunnan päättäjien tai Kiertokapulan mielestä tarvitsen jäteneuvontaa? Minä kierrätän pahvit, paperit, lasit, metallit ja muovit. Minä kompostoin takapihani nurmikon silppuavalla/bioleikkaavalla ruohonleikkurilla. Mitään neuvontaa en teiltä tähän tarvitse.

Tämä päätös sisältää aivan älyttömiä muutoksia, joista on minulle muka jotain hyötyä. Esimerkiksi se muutos, että saan nyt sitten viedä 31,20 euron hintaan tiettyjä ”ilmaisjakeita” vaikka tuonne Metsä-Tuomelan kaatopaikalle. Aikaisemmin vein jätekuorman yhden kerran vuodessa n. 10–15 euron hinnalla. Mikä tässä hintapolitiikassa on nyt se, joka on minulle suosiollinen? Missä on ne hyödyt joita tuolla hinnalla minulle suodaan? Ajatellaanpa vaikka ilmastonmuutosta. Päästöt tällä toiminnalla vain kasvavat, kun autoilla kärrätään vaikka nurmikkojätteet tästä lähtien kaatopaikalle viikoittain, jotta saataisiin edes jonkinlaista hyötyä tästä perusmaksusta.

No entäs sitten se seikka, etten jatkossa voi itse kilpailuttaa jäteastian tyhjennystä. Kuka oikeasti uskoo siihen, ettei tämä maksu nouse säännöllisen epäsäännöllisesti ja aina perusteena on kustannusten nousu.