Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta | Nurmijärven kesä tarjoaa monenlaista tekemistä

Viime viikon helteiset kesäpäivät saivat nurmijärveläiset nauttimaan kesästä. Lämpötila nousi Ilmatieteen laitoksen Röykän havaintoasemalla korkeimmillaan 31,8 asteeseen (lisää aiheesta sivulla 3).

Kahden vuoden tauon jälkeen kesä tuntuu vihdoin normaalilta ja ihan tavalliselta, sillä koronarajoitukset ovat väistyneet. Myös maskisuosituksesta on luovuttu.

Tänä kesänä niin tapahtumia kuin sukujuhliakin saa järjestää liki tavalliseen tapaan. Vaikka koronavirus ei ole hävinnyt minnekään, uskaltaa kesää vihdoin ja viimein viettää hieman vapaammin.

Kuinka sitten nauttia Nurmijärven kesästä? Siihen on paljon vaihtoehtoja.

Kahden vuoden tauon jälkeen kesä tuntuu vihdoin normaalilta.

Nurmijärven kunnan lanseeraama Visit Nurmijärvi -sivusto tarjoaa kymmeniä hyviä vinkkejä, joista jokaiselle löytynee jotain kesätekemistä. Nurmijärven suvessa on tarjolla muun muassa erilaisia aktiviteetteja, elämyksiä, luontokohteita, uimarantoja, museoita, gallerioita, designia, taidetta, ostoksia, ravintoloita, kahviloita ja panimoita.

Sivustolta voi myös poimia vinkkejä muun muassa siitä, miten Nurmijärven kesään voi tutustua vaikkapa pyöräilemällä, vaeltamalla, melomalla, sup-lautailemalla tai kalastustamalla.

Myös Nurmijärven tapahtumakalenteriin kannattaa kurkistaa. Esimerkiksi Keisarin uudet vaatteet -näytelmän esitykset alkavat Taaborin Kesäteatterissa heinäkuussa. Kivi-juhlien Nummisuutarien esitykset puolestaan jatkuvat elokuussa. Nurmijärven kesään kuuluu myös monenlaisia muita tapahtumia – osa täysin ilmaisia.

Lapsiperheiden kannattaa piipahtaa Kirkonkylässä sijaitsevassa Maaniitun leikkipuistossa, joka on auki koko kesän. Tarjolla on monenlaista kivaa puuhaa.

Mikäli Sääksin uimarannalla on tungosta, kannattaa kokeilla vaikkapa Röykän uimapaikkaa. Tai oletko koskaan käynyt Vaaksissa? Siellä pääsee tänä kesänä myös joogaamaan. Myös Nurmijärven seurakunnan sauna-illat ovat käynnistyneet pitkän koronatauon jälkeen keskiviikkoisin.

Aina kesätekemisen ei tarvitse olla kovin ihmeellistä. Kirjastosta voi lainata vaikkapa kirjan ja istua puistonpenkille sitä lukemaan. Nautitaan paikallisesta kesästä!

Kirjoittaja on Nurmijärven Uutisten toimittaja