Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta | Kesän kalenteri täyttyy joka vuosi yhtä nopeasti

Kesä on sitä aikaa, kun kotimaassa tulee kierreltyä normaalia enemmän. Kesäiset viikonloput kun on kiva viettää tutustuen uusiin paikkakuntiin tai tuttuihin luottopaikkoihin, joissa on pakko vuosittain käydä. Itsellä kesäviikonloput täyttyvät aina hyvissä ajoin. Toisaalta on ihanaa, että on kivoja suunnitelmia ja reissuja pitkin kesää. Toisaalta taas tupaten täynnä oleva kalenteri ahdistaa. Mitä, jos haluan tehdä jotain spontaania tai jos jotain sattuukin, ja minun pitää olla paikassa x paikan y sijaan? Minulla tämä on jokakesäinen ongelma, sillä viikonloput ovat olleet ainoita hetkiä näille reissuille. Lomaa kun ei ole ennen ollut.

Tänä vuonna tilanne on hieman erilainen, sillä ensimmäistä kertaa pääsen viettämään kesälomaa. Sitä on kertynyt huimat kaksi viikkoa, mikä on sekin tuonut mahdollisuuden suunnitella näitä kesäreissuja myös muihin ajankohtiin kuin viikonlopuille. Jep, silti jokainen viikonloppu syyskuun alkuun asti on täynnä ohjelmaa.

Työviikon jälkeen paras tapa nollata aivot, on vaihtaa maisemaa.

Viime viikonlopun vietin ystäväni kanssa Loviisassa. Olimme molemmat ensimmäistä kertaa tässä kesäkaupungissa ja saimme viikonlopun kulumaan rennosti. Idyllinen kaupunki tuli nopeasti tutuksi, mutta ihmeteltävääkin riitti.

Tämän kesän bucket listilla on vielä Naantali, Porin Yyteri, Kalajoen hiekkasärkät, Tornio, Kuopio, Jyväskylä, Sauvo, Tammisaari sekä tietysti oma mökki. Näiden lisäksi toinen lomaviikko on tarkoitus viettää ulkomailla. Ihmekös, että kalenteri on tupaten täynnä.

Vaikka toisaalta tuo lista ahdistaa, se myös innostaa. Työviikon jälkeen paras tapa nollata aivot, on vaihtaa maisemaa. Silloin tuntuu kuin olisi minilomalla, vaikka maanantaina tie vie tuttuun tapaan töihin. Viikonloput tuntuvat hujahtavan ohi tuosta noin vain silloin, kun vietän ne tutuissa maisemissa omassa kodissa. Kun maisema muuttuu, niin viikonloppu tuntuu hurjasti pidemmältä. Hassua, luulisi tämän olevan juuri päin vastoin.

Olen ihminen, jolla tulee olla tekemistä. Esimiehellenikin ilmoitin, että jos en keksi ohjelmaa kesälomalleni, voin aivan yhtä hyvin olla töissä. Koska mitä saa irti lomasta, jos sen viettää tuttujen neljän seinän sisällä tekemättä mitään? Monet saavat tästä juuri sen, mitä lomalta haluavat. Rentoutta ja vapautta olla tekemättä mitään. Minä saan vain harmaita hiuksia ja ahdistuksen siitä, että loma menee hukkaan. Kalenteria kun katsoo, niin tätä tuskin tapahtuu.