Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kirje isilleni – ja kaikille suomalaisille miehille

Rakas isini. Tämä on paitsi sinulle myös kaikille muille ihanille, jääräpäisille suomalaisille miehille. Teille, joita me läheisenne emme saa hakeutumaan avun piiriin.

Luotettava isini. Minäkin olen ikääntynyt enkä ole se sama pikkutyttösi kuin vielä -70 luvulla. Kymmeniä vuosia olet hoivannut minua niin flunssissa kuin sydänsuruissa. Raskain pestisi lienee ollut vuosi sitten sairastuttuani syöpään. Näin, miten raskasta se sinulle oli mutta olit tukenani.

Me läheisenne tarvitsemme teitä.

Vahva isini. Ikääntyminen on syvältä. Se tuo usein tarpeen kääntyä terveydenhuollon ammattilaisten puoleen. Isi, olet fiksuin tuntemani ihminen. Olet myös myöntänyt itsekin olevasi huolissasi voinnistasi.

Peilaten omaan syöpädiagnoosiini, voin arvuutella mitä mielessäsi liikkuu; pelkoa, epävarmuutta, vihaa ja toivottomuutta? Vaatii rohkeutta myöntää kaikki tunteet, hakea ja ottaa tarjottu apu vastaan.

Ainoa isini. Tiedän sinun tunnistavan itsesi tästä kirjoituksesta. Toivon, että muutkin isit ottaisivat näistä sanoista vaarin. Me läheisenne tarvitsemme teitä.

Rakas isini. Anna minun kerrankin olla tukenasi. Luota minuun; tästäkin selvitään, yhdessä. Olethan rakkain isini.