Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kotisairaala toimi viimeisen henkäykseen ja hieman sen jälkeenkin

Tässä kirjoituksessani haluan tuoda esiin yhden onnistuneen uudistuksen, toimivan Kotisairaalan, joka teki meihin, kuolevan lähimmäisiin, suuren vaikutuksen. Tämä omakohtainen kokemus avasi silmäni, miten inhimillisyys ja taloudelliset näkökulmat voivat toimia, kun mukana on osaava ja motivoitunut henkilökunta.

Keusoten kotisivuilla luvataan, että Kotisairaala on kotiin tuotava 24/7-palvelu ja vaihtoehto sairaalan osastohoidolle. Saattohoidossa tämä tarkoittaa asiakkaalle mahdollisuutta olla omassa kodissa läheisten ympäröimänä viimeiseen hengenvetoon asti. Keusotelle tämä on myös kustannussäästö kalliin osastohoidon sijaan.

Itsellänikin oli hieman epäilyksiä, että Kotisairaala on vain sanahelinää ja että asiakas, ihminen, jätetään yksin heitteille tai omaisten vastuulle. Nyt voin todeta palvelun kohdanneena todeta, että Kotisairaalan lupaus pitää. Kotisairaala oli saatavilla kaikkina vuorokauden aikoina päivästä riippumatta viimeiseen hengenvetoon ja vielä sen jälkeenkin.

Onnistuneen kokonaisuuden taustalla tuntui olevan henkilökunnan motivaatio työhön, ammatillinen osaaminen ja palveluhalu. Ensimmäinen kontakti Kotisairaalaan loi uskoa ja turvallisuuden tunteen kuolevan omaisille. Kotisairaalan henkilökunta tarttui heti asioihin ja otti vastuun niiden eteenpäin viemiseksi. Me omaiset pystyimme täysin luottamaan, että asiat hoituivat. Rakkaamme sai hyvää hoitoa ja omaiset tukea.

Keusoten palveluita on hiottu vuosien ajan. Tehtävää ja parannettavaa on vielä paljon, jotta kaikilla kuuden eri kuntien asukkailla olisi yhtäläiset ja toimivat sote-palvelut. Tämän kokemuksen rikastamana haluan jatkaa palvelujen kehittämistä ja uudistamista huomioiden kaikki siihen liittyvät osapuolet ja taloudelliset näkökohdat.

Suuret kiitokset Nurmijärven kotisairaalan henkilökunnalle huikeasta tuesta ja avusta. Ilman teitä emme olisi selvinneet raskaasta saattohoidosta.