Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä sen kirkon tuhoaakaan?

Vastaus Martti Huhtiselle. Luin mielipidekirjoituksesi Laittomuus tuhoaa kirkkoamme (NU 17.8.) ja haluaisin kommentoida paria kohtaa. Sanojasi vapaasti lainaten syytät kirkkonne tuhoamisesta sateenkaari-ideologian turmelemia (lgbtq+)ihmisiä sekä niitä kirkon työntekijöitä joilta löytyy sitä kuuluisaa lähimmäisen rakkautta ja tukea myös muille kuin tosiheterokristityille. Viittaat myös vahvasti siihen, että kirkon tuhon ja turmeluksen aiheuttajana on Pride. Googlaamalla löytyy infoa Priden tarkoituksesta ja historiasta, mutta tiivistetysti Pride on maailmanlaajuinen liike, joka pyrkii ihmisten tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen sekä siihen, että jokainen seksuaali- ja sukupuolivähemmistön edustaja voisi elää vapaasti ja ylpeänä omasta identiteetistään.

Priden sanoma on siis se, että jokaisen tulisi saada olla sellainen kuin on ja pyrkiä siihen että kaikkia kohdeltaisiin hyvin. Kuulostaa jännästi niiltä samoilta arvoilta, joilla kristinusko pyrkii markkinoimaan itseään – rakkaus, ihmisten kunnioitus jne. Suomessa evankelisluterilainen kirkko menettää tasaisesti jäseniään ja suurin osa jääneistä ovat puhtaasti tapakristittyjä. Ehkä sinun pitäisikin keskittyä hääparien sukupuolen sijaan selvittämään sitä miksi ihmiset karkaavat Jumalasi sanaa niin vikkelästi. Kenties tarjoa heille sitä lämpöä ja ymmärrystä jota Herra Kaikkivaltiaan pitäisi jakaa?

Ihan lyhyesti, sinun kirkkosi ei ole tuhoutumassa, siellä on edelleen paljon vanhoillisia ihmisiä. Jotkut ovat vain siirtyneet elämässä eteenpäin ja kohtaavat ihmiset ihan vain ihmisinä. Se, että tukeudut n. 2000 vuotta vanhaan tekstiin ei ole oikeutus syrjinnälle ja vihan levittämiselle. Siten myös vain häädät pois niitä ihmisiä jotka löytävät jotain iloa uskosta.