Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta | Kauhistusta Klaukkalan raitilla

Kun tulin ensimmäistä kertaa Klaukkalaan töihin neljä vuotta sitten, olin sekä kauhistunut että ilahtunut taajaman ulkonäöstä ja palveluista.

Kauhistukseen kuului se pitkä, Helsingin suuntaan liikkuva autojono, joka tuli aina aamulla vastaan. Iltapäivällä sama jono tuli takaisin Helsingin suunnasta. Ei puhettakaan siitä, että olisi esimerkiksi tullut käännyttyä sellaisen kaupan pihaan, josta pois lähteminen olisi vaatinut Klaukkalantien ylittämisen. Ostoksien teko suuntautuikin toiselle paikkakunnalle.

Kauhistukseen kuului myös se, että Klaukkalaa oli vaikea mieltää omaksi taajamakseen. Pitkulainen, ison tien halkaisema alue ei tuntunut kodikkaalta. Tätä tunnetta ei lisännyt se, että ympärillä oli paljon vanhoja, betonisia rakennuksia, osa huonokuntoisia.

Aloin ymmärtää, että tännekin joku voi muuttaa.

Ihastusta puolestaan herätti heti se, että Klaukkalassa tuntui olevan runsaasti palveluja, kauppoja ja ravintoloita. Kuntoportaatkin rakennettiin ja monia muitakin liikuntamahdollisuuksia tuntui olevan.

Myöhemmin positiivinen tunne kasvoi, kun tutustuin Klaukkalan eri osiin. Alkoi löytyä viehättäviä asuinalueita ja hyvin laitettuja pihoja. Aloin ymmärtää, että tännekin joku voi muuttaa. Asiaa selvensi kun kuulin, että monelle Helsingin suunnasta tulevalle Klaukkala on täyttä maaseutua.

Parin vuoden poissaolon jälkeen paluu Klaukkalaan oli jo positiivisempi. Autojonot olivat kutistuneet ja uutta oli rakennettu. Lisäksi uutisoitiin, että Klaukkalan keskusta-alueen viihtyisyyteen ja ulkonäköön aiotaan satsata.

Kysehän onkin nimenomaan siitä, miltä näyttää ydinkeskusta. Jos tunne on sellainen kuin se itselläni ensimmäisellä kerralla oli, mielikuvasta on vaikea päästä eroon. Ensivaikutelman kun voi tehdä vain kerran.

Paljon voisi tehdä piristystä esimerkiksi kesäkukilla. Nurmijärvelle varattiin tälle kesälle noin tuhat kasvia. Ne jaettiin kolmeen taajamaan.

Sipoon asukasluku on yli 20 000 eli suunnilleen sama kuin Klaukkalassa. Sipoossa kesäkukkia ostettiin tuplasti enemmän eli 2 000. Ne jaettiin kahteen taajamaan. Nurmijärvi voisi siis vähintään tuplata lukemansa, niin sillä voisi saada jo parannusta aikaan.