Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Sinä(kin) olet työnantaja

Valtakunnallista Yrittäjän päivää on vietetty vuosittain syyskuun 5. päivänä vuodesta 1997 alkaen. Tänä vuonna päivää siis vietetään 25. kerran. Päivä on muistutus ja kunnianosoitus yrittäjien tekemälle työlle osana suomalaista yhteiskuntaa.

Samalla Yrittäjän päivänä kannustetaan monissa kouluissa nuoria yrittäjähenkisyyteen. Suomeen on syntynyt uusi yrittäjämyönteisin nuorten sukupolvi. Heille yrittäjäksi ryhtyminen ei ole enää niin suuri päätös kuin vanhemmille sukupolville. Nuoret eivät ajattele, että yrittäjyyden pitäisi olla loppuelämän ratkaisu. Digitalisaatio ja kansainvälistyminen on luonut ja luo jatkossakin monia mahdollisuuksia, joita ei osata tällä hetkellä edes ajatella. Yrittäjyyden polku avautuu monelle omien kiinnostuksen kohteiden kautta.

Nuoria yrittäjiä tarvitaan! Tulevina vuosina kymmenet tuhannet nykyiset yrittäjät tulevat jäämään eläkkeelle ja he tarvitsevat yrityksilleen jatkajia. Valtaosa työpaikoista on syntynyt viime vuosina paikallisiin pk-yrityksiin. Näistä työpaikoista on pidettävä kiinni kaikin keinoin.

Puetaan siis jalkaan paikalliset ostohousut ja laitetaan ovipumput laulamaan.

Kolmatta kertaa järjestettävä Yrittäjien Lähilauantai kannustaa käyttämään kotikunnan palveluja. Lähilauantaina 3.9. on aika suunnata ostoksille kotipaikkakunnan pieniin yrityksiin.

Paikallisyhdistystemme kampanjat tukevat paikallista yrittäjyyttä. Lähilauantai muistuttaa siitä, miten tärkeää on, että oman kotikunnan laadukkaat palvelut ja työpaikat säilyvät lähellä myös tulevaisuudessa. Puetaan siis jalkaan paikalliset ostohousut ja laitetaan ovipumput laulamaan.

Kannustankin sinua ostamaan läheltä, käyttämään paikallisia palveluja ja näin tukemaan paikallista yrittäjää. Mitä enemmän paikallisia palveluja käytetään, sitä paremmat toimintamahdollisuudet yrittäjillä on. Yritykset tuovat kuntaan verotuloja, työpaikkoja ja elinvoimaa. Kun saat hyvää palvelua, muista kertoa siitä edelleen.

Niin Yrittäjäpäivä kuin lähilauantaikin kannustaa jokaista meitä miettimään, miltä oma kunta näyttäisi ilman paikallisia yrittäjiä ja heidän tarjoamiaan työpaikkoja. Turvataan me vastuulliset työnantajat nämä työpaikat.

Kirjoittaja on Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja.