Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Hädän hetkellä ketään ei saa kiinni

Keusote, kunnioittavasti lähestyn tätä kanavaa pitkin ettei kenenkään tarvitse eikä odotetakaan vastaavan.

Olen harvoin sairas, nyt olen. Ollut kohta kaksi viikkoa. Kunnon kansalaisena ja hyvin tiedostaen terveydenhuollon vaikeudet olen silti pöyristynyt, että silloin kun on aito hätä niin ketään ei saa kiinni eikä ketään saisi lähestyäkään. Eilen sain soittopyyntöjen kautta kiinni hoitajan, joka tivasi miksi soitan akuuttinumeroon. Sanoin ettei edes virka-aikaan kukaan vastaa terveyskeskuksestani joten rohkenin ottaa yhteyttä kun jo itseänikin huolettaa jatkuva korkea kuume ja hengitysvaikeudet. Hoitaja totesi selvä, jätetään lääkärille soittopyyntö. Lääkäri soittikin illemmalla, kerrattiin oireeni ja vahvistettiin myös että kyllä, olen tehnyt koronatestin. Varmuuden vuoksi vielä kahteen kertaan eri viikkoina ja testi on negatiivinen. Lääkäri sanoi laittavansa lähetteen röntgeniin ja labraan.

Kävin molemmissa paikallisessa terkkarissa. Röntgen meni suht nopeasti. Kun kysyin milloin saan tulokset, niin vastaus oli ”jätä soittopyyntö”. Labraan odottelin puolisen tuntia. Kun pääsin huoneeseen niin hoitaja kysyi selin minuun tulenko akuutin kautta. Vastasin että lääkärin lähetteellä, varmistaen ennen menoa Keusoten sivuilta etten tarvitse ajanvarausta. Hoitaja sanoi tiedon olevan jo vanhentunut, lisäsi että onneksi nuoret ihmiset osaa sentään selvittää asioita. Virhe! Keski-ikäiselläkin saattaa vielä järki pelata, vaikka kuumemittari näyttää yhä edelleen 38. Ihan kaikkea en toista, mutta totesin etten huvikseni ajanut sinne ketään häiritsemään. Sain sitten labratestit hoidettua ja puhelinnumeron omahoitajalle jota voisi kiirehtiä testitulosten kanssa, koska olo alkaa olla jo sellainen että soitan itselleni lempeän lanssin viemään lepäämään.

Omahoitaja ei vastannut, jätin taas soittopyynnön. Ei ole vastannut siihenkään. Verenpaineetkin on nyt niin tapissa että haistatan Keusotelle ja menen yksityiselle. Toivottavasti artisti maksaa kaikki mahdolliset kokeet ja laulaa tuutulaulun lopuksi.