Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kiitos ettemme kuulu HSL-alueeseen

Lapseni muutti pois Nurmijärveltä Tuusulaan ja olemme yhdessä ihmetelleet sitä, että bussimatka Tuusulasta Helsinkiin kestää kaksi kertaa niin kauan kuin Klaukkalasta. Ennen HSL aikaa tilanne oli kuulemma eri. Aina välillä meillä Klaukkalassakin kuulee keskusteluja, että voikun olisimme osa HSL:ää, niin matkustaminen olisi edullisempaa ja vaihtaminen Helsingissä helpompaa. Ehkä halvempaa lippujen hinnoissa meille matkustajille, mutta en usko, että halvempaa kunnalle ja sitä kautta meille kaikille. Kun ajatellaan, että meitä paljon pienempi Tuusula maksaa joukkoliikenteestään 2,5 M€ vuodessa ja me 3 M€. Kuinka paljon maksaisimmekaan HSL:n jäseninä ja saisimmeko yhtään vaihdotonta yhteyttä Helsingin keskustaan, tuskin.

Olkaamme siis tyytyväisiä nopeaa joukkoliikenneyhteyteemme ja käyttäkäämme sitä, jotta yhteydet pysyvät yllä. Verotuksessa voimme sitten vähentää vähän kalliimmat lippumme, varsinkin jos tarvitaan vaihtoja HSL-alueella ja autolla kulkevat saavat myös paremmat vähennykset.

Olkaamme tyytyväisiä fiksuihin virkamiehiin ja polittikoihimme.