Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Muorin markkinat jäävät historiaan

Klaukkalan Lions Ladyjen järjestämät Männistön Muorin Joulumarkkinat jäävät nyt historiaan. Markkinat oli ennen korona epidemiaa järjestetty vuosittain joulun alla vuosina 1997 – 2019 yhteensä 24 vuoden ajan. Markkinoilla kohtasivat kädentaitajat ja markkinaväki.

Idea Aleksis Kiven henkeen järjestettävistä Muorin Markkinoista lähti liikkeelle siitä, että haluttiin järjestää mukava tapahtuma Nurmijärven asukkaille ja perheille ja tukea nurmijärveläisiä kädentaitajia. Annoimme heille mahdollisuuden tuoda töitään esiin ja myyntiin.

Aikoinaan Aleksis Kivi kirjoitti Männistön muorista ja ehtoisista emännistä näin: ”Nyt hän leipoo, hyörii ja pyörii, nyt hän on pöydän ääressä, nyt keikahtaa hän tuolla peräpenkin päässä leipä kämmenellä. Nyt hän leipäin noustessa einehtii, syö kimpaleen leipää, paistetun silakan ja ryyppää haarikasta piimää päälle”. Kuvaus sopii pitkälti myös ahkeriin Lions Ladyihin, jotka leipoivat markkinoiden kahvioon herkkuja markkinaväelle.

Markkinapaikkoina toimivat Klaukkalan Kuntotien koulun ja myöhemmin Klaukkalan Urheilupuiston koulun voimistelusalit, jotka täytettiin myyntipöydillä. Niitä vuokrattiin yksityisille henkilöille, yrityksille ja yhdistyksille. He toivat joulumarkkinoille käsitöitä, leivonnaisia, koruja, keramiikkaa, taidetta yms. Jouluista tunnelmaa loi usein Nurmijärven pelimannit ja Joulupukin vierailut.

Vuosittain kertyneet tulot lahjoitettiin nuoriso- ja vanhustyön tukemiseen mm. Klaukkalan alueen kouluille stipendeinä ja Nurmijärven sosiaalitoimen kautta tukea tarvitseville perheille jaettaviksi lahjakortteina. Osa varoista käytettiin vanhusten kahvi-, laulu- ja runotilaisuuksien järjestämiseen Klaukkalassa.

Muorin Markkinoiden kohokohta oli vuoden Männistön Muorin julkistaminen. Ensimmäinen Muori valittiin 1998. Arvonimen sai savitaiteilija Terhi Juurinen. Viimeinen Muori julkistettiin juuri ennen korona epidemian alkamista vuonna 2019. Hän oli diplomipianisti Ritva Viitala-Aaltio. Kaikkiaan markkinoilla valittiin 22 Männistön Muoria.

Nyt on aika Klaukkalan Lions Ladyjen kiittää kaikkia myyjiä ja jokaista markkinoilla kävijää yhteisistä vuosista. Te yhdessä loitte kanssamme ikimuistoiset Muorin markkinat. Kiitokset myös kaikille yhteistyökumppaneillemme, Nurmijärven kunnalle ja LC Klaukkalan Lion veljille. Koronan jälkeen Muorin markkinoiden jäädessä nyt historiaan, Ladyt suuntautuvat uusiin projekteihin. Tulevaisuudessakin Ladyt haluavat toiminnallaan edistää hyvinvointia paikkakunnallamme.