Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kasvukunta – uhka vai mahdollisuus?

Nurmijärven Uutisissa oli 14.9. artikkeli, jossa kerrottiin alle 12-vuotiaiden lasten olevan jatkossa kalleimpia asukkaita kunnalle. Kunnanjohtaja olikin tehnyt ansiokasta työtä yhdessä lähialueen kuntien kanssa laatiessaan eduskunnalle kannanoton kasvukuntien paremmasta huomioimisesta valtionosuusjärjestelmän uudistuksessa. Myös Make oli tämän idean kasvattajaseurakorvauksesta taitavasti piirroksessaan (NU 17.9.) kiteyttänyt.

Tartutaan visionäärin ottein kunnan palveluiden ja asumisen kehittämiseen.

On selvää että maamme tarvitsee lapsia, ja palveluiden järjestäminen heille maksaa. Vaikka asetammekin kovia odotuksia ensi keväänä valittaville kansanedustajille valtionosuuksien suhteen, myös kunnan on tehtävä oma osuutensa. Voisiko varhaiskasvatuksessa tehdä jotain toisin? Esimerkiksi alle 3-vuotiaan päivähoidon järjestäminen on kunnalle kallista lystiä, joten pikkulasten hoitamista kotona kannattaisi tukea paremmin. Tämä ehkä vaatisi myös asennemuutoksen yhteiskunnassa, että pikkulapsi ei menetä mitään jäämällä pois ammattilaisten järjestämästä tavoitteellisesta varhaiskasvatuksesta. Suorittamisen oravanpyörään ehtii vielä myöhemminkin.

Entä mitä toimenpiteitä kunnan tulojen kasvattamiseksi? Yksi potentiaalinen kohderyhmä ovat tietysti nämä kalliiksi tulevien lasten vanhemmat. Siinä vaiheessa kun lapset muuttavat pois pesästä ja etsitään pienempää asuntoa, vanhemmat saattavat olla palkkakehityksensä huipulla. Pitääksemme heidän verotulot kunnassa, heille tulee olla tarjolla houkuttelevaa asumista. Joku etsii boheemia keskusta-asuntoa, toinen idyllistä pientaloaluetta, kolmas järvenrantatonttia ja neljäs maaseudun rauhaa. Nurmijärvellä on mahdollisuus tarjota näitä kaikkia!

Tartutaan visionäärin ottein kunnan palveluiden ja asumisen kehittämiseen. Jotain uudenlaista on jo päätettykin, kun kunnanvaltuusto kesäkuussa hyväksyi mielenkiintoisen Rantapuiston minitalotonttien asemakaavan. Viime valtuustokaudella laadittu kaavoituksen kehittämistyön loppuraportti vie haja-asutusalueiden rakentamista järkevään suuntaan. Myös kaupan alan toimijat ovat olleet kiinnostuneita Nurmijärvestä ja tänne on saatu viime aikoina uusia palveluita. Ollaan iloisia että Nurmijärvi on kasvukunta ja tällä kunnalla on tulevaisuus.