Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kiertokapula ja päättäjät, vastaisitteko kysymyksiini

Jätelainsäädännön tavoitteena on ehkäistä jätteistä ja jätehuollosta aiheutuvaa vaaraa ja haittaa terveydelle ja ympäristölle, vähentää jätteen määrää ja haitallisuutta, edistää luonnonvarojen kestävää käyttöä, varmistaa toimiva jätehuolto sekä ehkäistä roskaantumista.

Kunnan sivuilla taas mainitaan jätehuollosta, että ”Kaikkien asuinkiinteistöjen on liityttävä jätelainsäädännön perusteella jätehuoltoon”.

Kertokaapa kunnan päättäjät minulle nyt, että mitä tuosta jätelainsäädännön kohdista minä yksittäisenä ihmisenä rikoin silloin, kun minulla oli oikeus kilpailuttaa omien roska-astioitteni tyhjennys?

Te kunnan päättäjät olette tehneet päätöksen, joka rajoittaa itsemääräämisoikeutta. Minulla tulisi olla oikeus määrätä minuun itseeni liittyvissä asioissa.

Minä kirjoitin aiemmin mielipiteeni Kiertokapulaan liittymisestä. Mainitsin mm., että kustannukseni nousevat yli 70 eurolla vuodessa, kun perusmaksu ja roska-astian tyhjennysmaksun kallistuminen lasketaan yhteen. Mainitsin myös, että en tarvitse mitään neuvontaa jätteitteni lajitteluun. Eikä minun kahden hengen perheeni tuota roskaa yhtään sen suurempaa määrää täällä omakotitalossa kuin pariskunta kerrostalossakaan. Perusmaksu minulla silti on kalliimpi. Mainitsin myös, että epäilen todella vahvasti, että hintoja tullaan tulevaisuudessa nostelemaan epäsäännöllisen säännöllisesti, ilman, että minulla olisi siihen enää mitään mahdollisuutta vaikuttaa. No nyt Nurmijärven Uutiset kirjoittaa jo, että jätetaksoihin tullaan esittämään korotuksia. No....mitäs minä sanoin?

Eikä minua tyydyttänyt silloinen Kiertokapulan vastaus, sillä he eivät suoraan vastanneet minun kysymyksiini vaan höppöttelivät mm. joistain ideksiluvuista.

Nyt kysynkin:

-Miksi veitte itsemääräämisoikeuteni?

-Miksi jäteastiani tyhjennyskerta kallistuu (nyt se vielä on hieman yli 5 euroa)?

-Mihin luulette minun kaipaavan kierrätysneuvoja ja ohjeistusta?

-En ole edes vielä tämän, monopoliaseman omaavan, Kiertokapulan asiakas jätteiden kuljetuksen suhteen, mutta silti ilmoitetaan maksujen nostoista, miksi näin?

Toivon, että kunnan isit ja äipät sekä Kiertokapula vastaisivat minulle täällä lehdessä, mutta kunnioittakaan minun mielipiteitäni ja kysymyksiäni sen verran, että vastaatte juuri niihin. En kaipaa vastauksia mistään indeksiluvuista tai tyyliin ”kokonaisuudessa kunta säästää” vaan noihin yllä esitettyihin kysymyksiin.