Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Nurmijärven hoivavanhukset unohdettu

Ennen oli hyvin, voi sanoa, kun hoivaa tarvitsevat vanhukset pääsivät Toreeninmäelle viettämään elämänsä loppuaikaa, kun eivät enää kotona pärjänneet.

Se oli hieno hoitopaikka, luontoa ympärillä ja lähellä, että omaiset pääsivät käymään päivittäinkin. Nyt vanhukset ja muistisairaat on sijoitettu ympäri Keusote-aluetta minne ei ole julkista liikennettä Nurmijärveltä käsin.

Toivon, että päättäjät, valtuutetut ja kunnan virkamiehet, jotka päättävät asioista, menisivät itseensä ja ajattelisivat miltä tuntuisi, kun oma vanhus on jossain, vaikka Järvenpäässä asti hoivassa, kun ei pääse edes katsomaan.

Kun on saanut hoivapaikan, on silloin jo niin huonossa kunnossa, että on siihen oikeutettu ja onnellisessa asemassa kun on hoivapaikan yleensä saanut.

Suurin osa vanhuksista on kotona niin kauan kuin vain pystyy. Lähihoiva on vähintä mitä elämän ehtoopuolella pitäisi järjestää ihmiselle. Päättäjät herätkää!

Olin aikoinani valtuustosta käsin avittamassa silloista Toreeninmäen palvelukodin remonttia ja terveyslautakunnan jäsenenä 8 vuotta. Useita ystäviä ja omaisia ovat saaneet siellä hyvän hoidon. Toivon, että Toreeninmäki tai muu hoivapaikka sijoitettaisiin Nurmijärvelle.