Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Seurakuntavaalit ovat arvovaalit

Seurakuntavaaleissa on kyse siitä, mihin suuntaan kirkkoa ja seurakuntaa uudistetaan, sillä muutoksia tulee joka tapauksessa tapahtumaan.

Tuleeko kirkosta ahdas vai avara? Ja mikä on kirkon vaikutus yhteiskunnassa? Puolustan avaraa kirkkoa ja sen asemaa ihmisten elämässä.

Kyse on lähimmäisenrakkaudesta.

Uudistaminen ei tarkoita, että seurataan vain maallisia muoteja, kuten kuulee väitettävän, kun puolustetaan muuttumattomuutta.

Jotta kirkon alkuperäinen idea ja sen ikiaikainen sanoma tarkoittaisi samaa kuin kirkon syntyessä, sitä on koko ajan uudistettava. Etsimme vastausta kysymykseen, mitä tuo sanoma tarkoittaa meidän aikanamme. ”Kirkko uudistuu ja kurkottaa tulevaisuuteen.” (Siunauksen signaalit. Kirkon tulevaisuusselonteko 2022)

Arvovaali pitää sisällään myös heikoimmassa asemassa olevien ihmisten auttamisen, nuorista, lapsista ja ikäihmisistä huolehtimisen sekä globaalin vastuun kantamisen. Kyse on lähimmäisenrakkaudesta.

Arvo sekin, että puolustetaan kirkon läsnäoloa yhteiskunnassa, koulussa ja ihmisten elämässä. Se tekee hyvää! Äänestämällä seurakuntavaaleissa voimme vaikuttaa kirkon ja oman seurakuntamme tulevaisuuteen.

seurakuntavaaliehdokas