Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Seurakunta on monille tärkeä

Nurmijärven Uutisissa kirjoitettiin 12.11. kahdessakin jutussa siitä, miten seurakuntavaalit eivät kiinnosta ihmisiä. Näin varmaan on, että osaa ihmisiä ne eivät kiinnosta. Sitä ei pidä turhentaa tai selittää pois.

Varmaan on myös paljon nurmijärveläisiä, joille seurakunta ja sen palvelut ovat tärkeitä. Heistä saisi varmaan vastaavan katugallupin.

Monet ovat voineet ja halunneet käyttää hyväkseen seurakunnan palveluja, niin yksin asuvat kuin perheet eri-ikäisine lapsineen.

Seurakunnan toiminnasta diakonia saa laajan kannatuksen.

Seurakunnan toiminnasta diakonia saa laajan kannatuksen. Kirkko tukee vaikeissa elämän tilanteissa olevia ihmisiä. Jäsen voi vaikkapa näin ulkoistaa oman auttamisensa seurakunnalle.

Kaiken toiminnan ja palvelujen järjestäminen lasten kerhoista diakoniaan edellyttää hallintoa. Se on valintojen ja päätösten tekemistä. Me suomalaiset pidämme siihen parhaana välineenä demokratiaa.

Seurakuntavaalit ovat yksi keskeinen demokratian muoto. Siellä, mistä demokratiaa puuttuu, sitä vaaditaan ja kaivataan.

Äsken kirkolliskokouksessa esiteltyä kirkon tulevaisuusselontekoa varten kysyttiin ihmisiltä eri puolilta Suomea, mitä heidän arkeensa kuului, mihin he uskovat ja mikä on heille merkityksellistä. Selonteon tekijät yllättyivät, miten kirkko oli tärkeä myös kauimpana seurakunnasta olevilla vastaajilla.

Nurmijärven seurakunnalle ja koko kirkolle on toki suuri haaste, mikä on kristinuskon ikiaikaisen sanoman merkitys meidän aikamme ihmisille, miten siitä kertoa ja minkälaista toimintaa se tarkoittaa. Siihen vastaaminen on vaaleilla valittavien luottamushenkilöiden tehtävä työntekijöiden kanssa. Jotta jokin asia kiinnostaisi ihmisiä, sen on tunnuttava heistä merkitykselliseltä.

kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja

seurakuntavaaliehdokas