Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Suurin osa nuorista käyttäytyy mallikkaasti

Nurmijärven Uutiset (9.11.) kysyi lukijoilta sitä, miten ilkivalta saataisiin kuriin Nurmijärvellä. Lukijat ehdottivat muun muassa enemmän kokoontumispaikkoja ja maksutonta vapaa-ajan toimintaa nuorille. Kunnalla nuorisotiloja on yhteensä 5, yksi Kirkonkylällä, yksi Rajamäessä, yksi Röykässä ja kaksi Klaukkalassa. Toiminta on nuorille maksutonta.

Mopopaja avautui marraskuun alussa nuorten työpajan yhteyteen Klaukkalaan os. Yrittäjäntie 2. Mopopaja on auki toistaiseksi tiistaisin, jolloin nuorisotilat eivät ole avoinna. Näin tavoitamme nuoria useampana päivänä viikossa.

Nuorisopalveluiden lisäksi Nurmijärvellä nuorisotyötä tekevät myös järjestöt ja seurakunta.

Mopopaja avautui marraskuun alussa nuorten työpajan yhteyteen.

Tänä syksynä on tehty nuorille laaja kysely nuorisopalveluiden toiminnasta. Siinä olemme kysyneet nuorilta muun muassa heidän toiveitaan aukioloajoista- ja päivistä. Nämä tulokset julkaistaan loppuvuodesta, ja mietimme yhdessä työntekijöiden kanssa, miten voimme näihin toiveisiin vastata.

Jalkautuvaa nuorisotyötä teemme juhlapyhinä ja tarpeen vaatiessa. Tälläkin hetkellä nuorisotyöntekijät jalkautuvat muun muassa kirjastolle ja Teboilille. Kirjaston, koulujen ja poliisin kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä. Koska kyseessä ovat yhteiset nuoret, niin tarvitsemme ”koko kylä kasvattaa” -asennetta oman työmme rinnalle. Viranomaisten lisäksi vanhemmilla ja muilla kyläläisillä on tärkeä rooli.

Joka vuosi nuorisopalvelut koordinoi nuorten kesätyöllistämistä muun muassa kesäsetelien muodossa. Viime kesänä kaikki halukkaat nuoret saivat kesäsetelit. Lisäksi nuoret työllistyivät kuntaan kesätyöntekijöiksi ja halukkaita tuettiin työhakemusten teossa.

Vaikka ylilyöntejä aina välillä sattuu, on hyvä muistaa, että suurin osa nuorista käyttäytyy mallikkaasti.

Nuorisopäällikkö

Nurmijärven nuorisopalvelut