Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta Demokratiaa arvostaen

Otsikon sanojen myötä iloitsen kaikista, jotka äänestivät seurakuntavaaleissa. Kiitoksen ansaitsee myös paikallislehtemme Nurmijärven Uutiset. Lehtemme on antanut hienolla tavalla tilaa eri kirjoittajille koskien seurakuntavaaleja ja sitä kautta korostaen demokratian tärkeyttä.

”Seurakuntavaaleissa pätee sama kuin muissakin vaaleissa: äänestämällä voi vaikuttaa. Sananvapauden ja äänioikeuden huomaa vasta, jos ne viedään kansalaisilta pois. Aktiivinen äänestäminen eduskunta- ja seurakuntavaaleissa on länsiarvojen puolustamista” (Äänestämällä puolustat läntisiä arvoja, päätoimittajan kirjoitus 9.11.2022). Voiko tuon paremmin sanoa seurakuntavaaleista ja niiden kautta demokratian merkityksestä.

Näinä kuukausina arvokkaan ja ansaitun demokratian merkitys on entisestään korostunut mihin suuntaan maailmaa katsommekin. Vaaleissa sekä äänestäminen että ehdokkaaksi asettuminen ovat tärkeitä demokratian näkökulmasta. Päätöksillä on väliä ja merkitystä yhteisön ja yksilön kannalta. Tähän demokratiaa tarvitaan. Demokratiassa päätösprosessit ovat usein hitaita, mutta sitäkin arvokkaampia ja yhteistyötä vaativia. Vaalit kaikkineen, kuten siis seurakuntavaalitkin, ovat demokratiaa, oikeastaan lähidemokratiaa parhaimmillaan. Vahvistetaan demokratiakasvatusta ja osallisuutta. Näin pidämme kansalaisyhteiskunnan elossa.

Seurakuntavaalien äänestysaktiivisuus, alhainen sellainen, voi kertoa myös siitä, että kirkon ja seurakunnan toimintaan ollaan tyytyväisiä. Kaikesta huolimatta kirkko on ja tulee myös olemaan merkittävä vaikuttaja suomalaisessa yhteiskunnassa. Nurmijärven seurakunta on aivan oleellinen osa nurmijärveläisten hyvinvointia ja sivistystä sekä nurmijärveläistä elämänmuotoa. Tehdään rajapinnat selväksi puolin ja toisin. Monessa asiassa on syytä lyödä kättä päälle ja hynttyyt yhteen.

Kirkkovaltuutettu

Kunnanvaltuutettu