Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Keusoten toiminta takkuaa – Mutta Pirjolle pitää saada työtä!

Kiitos Tuija Reinikaiselle ja Lassi Markkaselle selkeistä ja asiallisista näkökannoista ja puheenvuoroista Keusoten johtajapelissä (NU 30.11.22).

On uskomatonta ja järkyttävää lukea kuinka Pirjo Laitinen-Parkkoselle keplotellaan korkeapalkkaista johtajan pestiä. Laitinen-Parkkonen hävisi virallisessa valintaprosessissa hallintotieteen tohtori Mikko Komulaiselle. Lehtitietojen mukaan Rousu, Perttu, Hostio ja Pahlman etunenässä ajavat nyt sumeilematta toista johtajaa tulevalle hyvinvointialueelle. Näiden johtajien palkka on 15 000–17 000 euroa /kk. Yhden johtajan vuosipalkkio merkitsee noin 200 000 euron menoerää, kahden tietysti jo 400 000 euroa. Muistelen, että jokin aika sitten lopetettiin esim. vanhusten hoito-, palvelu- ja viriketoimintaa, millä säästettiin muutama satatuhatta euroa. Ei ole arvot ihan kohdallaan?

Koko hyvinvointialueen johtajaksi on siis valittu Mikko Komulainen, jolla on ylin virkatason päätäntävalta. Laitinen Parkkonen olisi sitten ”johtajaylilääkäri” + kehitys- ja tutkimus- ja innovaatiojohtaja. Hienoja nimikkeitä, mutta tuskin kovin tarpeellisia toimia ottaen huomioon mikä määrä erilaisia ja eritasoisia johtajia Keusotella on ennestään.

Hyvin outo on myös Hostion perustelu: ”L-P:lle on löydettävä johtajatasoinen tehtävä . . . liikkeenluovutuksen ehtojen mukaisesti. . . . työntekijät siirtyvät hyvinvointialueen työntekijöiksi ja säilyttävät nykyisen palkkansa.”

L-P on hakenut virkaa, johon häntä ei valittu. Hän ei siis ole enää Keusoten työntekijä siten kuin esim. sairaanhoitajat tai muut, jotka siirtyvät hoitamaan samaa, ”omaa” työtään. L-P:n pönkittäjät haluavat perustaa hänen vuokseen uuden viran, johon hänet valittaisiin ilman virallista valintaprosessia, ohi valtuuston. Mitä tästä sanovat lakimiehet?

Keusotessa säästetään: vuokrattuja tiloja irtisanotaan, terveysasemia suljetaan, palveluja supistetaan ja lopetetaan, vastaanotot hoidetaan netissä, lääkäriä tapaamatta, päivystykset keskitetään, samoin puhelinpalvelut, joissa takaisinsoittoa saa odotella vuorokausia, kenttätyöntekijöitä ei ole tarpeeksi jne. Lähes jokainen on kokenut tai kuullut miten Keusoten toiminta takkuaa. Mutta Pirjolle pitää saada työtä!