Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Leppälammentie ja Korventie turvallisia?

Korventie, Röykkä, Nurmijärvi. Tätä tietä kulkevat lenkkeilijöiden lisäksi monet Röykän koulun oppilaat kouluun. Tieosuudella on 60km/h ja useimmat autot ajavat paljon kovempaa. Piennarta ei ole, jossa kulkea.

Tie kyllä asfaltoitiin ja valaistuskin on laitettu, mutta piennarta ei ole lainkaan. Kävelijän tai pyöräilijän täytyy siis taittaa matkansa autokaistalla, myös koululaisten. Koululiituohjelman mukaan tämä tie on turvallinen tie!

Ihmettelen kuka turvallisuusluokituksen on tehnyt, kun jokainen tiellä liikkuja ymmärtää tien vaarallisuuden. Koulukuljetusta ei saa.

Bussikuljetuksen saavat 1–3-luokkalaiset, mutta 4–6-luokkalaiset eivät. Tahtoisinkin tietää millä perusteilla Korventie sekä Leppälammentie on luokiteltu turvalliseksi? Lisäksi Leppälammentietä kulkevat joutuvat ylittämään puomillisen junaradan päästääkseen bussipysäkille. Miten onkaan Lohjanharjuntie laita? Entä muut maantiet ja pikkutiet? Aiempina vuosina ovat lapsemme saaneet kuljetuksen läpi vuoden myös 4–6 luokkalaiset, millä perusteella tie muuttuu ykskaks turvalliseksi? Kun mitään ei ole tehty sen eteen, että tiellä olisi turvallista liikkua? Tietä käyttävät myös Vihdin suunnasta tulevat ja golfkenttää käyttävät. Nopeudet ovat usein hyvinkin kovia, vaarallisia. Onpa näytetty nyrkkiäkin ja kaikenlaisia käsimerkkejä tai äänitorvella soitettu kun on tiellä on kävelty. Saati raskasliikenne. Uskon ettei tämä tie ole ainoa Nurmijärvellä, jonka varrella lapset kulkevat vaarallisen liikenteen joukossa. Kenen etu se on.

Koululiituohjelma on päivitetty kesäkuussa 2021. Miksi? Eikö asiaa tulisi tarkastella nimenomaan talvella, kun nähdään tien todellinen turvallisuus.

Koulumatkat vaativat kunnalta aivan uuden tarkastelun eri silmälaseilla. Tervetuloa Korventielle jalkautumaan!