Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Keski-Uudenmaan järjestöt hyvillä mielin hyvinvointialueiden aikaan

Vuotta 2022 on leimannut valmistautuminen hyvinvointialueiden toiminnan aloittamiseen vuoden 2023 alusta. Keskiuusmaalaiset yhdistykset ovat olleet erittäin aktiivisesti mukana yhteistyön valmistelussa.

Keski-Uudenmaan Yhdistysverkoston ja sen jäsenyhdistysten rakentavalla otteella on alueelle onnistuttu luomaan uudenlainen kumppanuuselin, Keski-Uudenmaan järjestöneuvottelukunta, joka on jo päässyt hyvään vauhtiin toiminnassaan. Järjestöneuvottelukunta ja sen viisi teemaverkostoa ovat kuntien ja hyvinvointialueen kumppani, joka nostaa keskusteluun ja päätöksentekoon järjestöille tärkeitä aiheita. Neuvottelukunta myös tuottaa ja välittää tietoa toimijoiden välillä.

Valmistelua tehty esimerkillisesti.

Neuvottelukunta teemaverkostoineen on jatkossa merkittävä osa Keski-Uudenmaan Yhdistysverkoston työtä. Neuvottelukunta on hyvinvointialueen organisaatiosta riippumaton kumppanuuselin, jossa ratkaisevaa on jäsenten aktiivinen osallistuminen. Kaikille avoimet teemaverkostot tuovat toimintaan avoimuutta ja lisäävät vaikuttamisen mahdollisuuksia.

Hyvinvointialueiden, kuntien ja yhdistysten yhteistyötä on ollut vauhdittamassa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen allianssi (Hyte-Allianssi) jo muutaman vuoden ajan. Kaikkien toimijoiden selkeä tavoite on alueen asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen.

Järjestöjen näkökulmasta sote-uudistuksen valmistelua on tehty Keski-Uudellamaalla esimerkillisesti. Yhteistyön muodot ovat herättäneet kiinnostusta myös muilla hyvinvointialuilla. Keski-Uudenmaan yhdistykset ovat toimineet edelläkävijöinä uuden yhteistoimintamallin rakentamisessa. Tältä osin voimme siirtyä hyvillä mielin uuteen hyvinvointialueiden aikaan.