Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni | Nuorisorikollisuus ei ole vain huolestuttava ilmiö, vaan se kertoo nuorten pahoinvoinnista

Nuorisorikollisuus on valitettava ilmiö, jossa nuoret tekevät rikoksia tai yhteiskunnallisia rikkomuksia. Se on ongelma myös monissa maissa ympäri maailmaa, ja se voi aiheuttaa haittoja yhteiskunnalle sekä nuorille itselleen.

Mielestäni nuorisorikollisuuden syyt ovat monimutkaisia ja jokainen tapaus on aina omakohtainen. Joillakin nuorilla saattaa olla perheen sisäisiä ongelmia, kuten väkivaltaa tai puutteellista kasvatusta, jotka altistavat nuoria rikolliselle toiminnalle. Toisilla nuorista saattaa olla henkilökohtaisia ongelmia, kuten masennus tai ahdistuneisuus, jotka johtavat rikoksiin. Myös yhteiskunnan olosuhteet, kuten köyhyys tai yhteisöllisen syrjinnän kokeminen, voivat altistaa nuoret rikolliselle toiminnalle.

Rikosten takana voi siis olla kyse ulos pääsystä, halusta todistaa kavereilleen, tai vain koska nuori tarvitsee konkreettista sisältöä elämälleen. Välillä minusta tuntuu, että nuoren on helpompi saada päihteitä kuin psykologista hoitoa.

Nuorisorikollisuuden ehkäisemiseksi on monia keinoja.

Yksi tärkeä keino on perheiden ja nuorten tukeminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Sillä heidän auttaminen elämänsä ongelmien ratkaisemisessa on todella tärkeää.

Nuorisorikollisuus on monimutkainen ongelma, jota ei voida ratkaista yhdellä yksinkertaisella keinolla. Sen sijaan tarvitaan monipuolisia ja kokonaisvaltaisia lähestymistapoja, jotka ottavat huomioon yksilöiden, perheiden ja yhteiskunnan tarpeet.

Tällä tavoin voidaan auttaa nuoria pääsemään irti rikollisesta elämäntavasta ja rakentamaan terveempiä ja turvallisempia elämänmuotoja tulevaisuudessa.

Kirjoittaja on Nurmijärven nuorisovaltuuston puheenjohtaja.