Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Uudistettu jätteenkuljetus

Vuosikymmenen ellei kaksi jätteenkuljetus on toiminut mainiosti. Saimme aikanaan helposti sovittua pidemmän tyhjennysvälin suoraan kuljetusfirman kanssa. Nykyinen neljän viikon väli tyhjentää toisinaan tyhjän sekajäteastian, kun viemme Rinki-asemalle kaiken sen jätteen, mitä sinne on sallittua viedä. Talousjäte menee lähes päivittäin lämpökompostoriin ja siitä aikanaan kasvimaan parannukseen.

Nyt meillä on uudistettu jätelaki. Kunta ja lopullisesti lautakunnat ovat päättäneet toteuttaa lain kirjaimen ja olemme saaneet kohteliaan kirjeen kotiin uudistetusta tulevasta palvelusta. Sen mukaan sekajäteastiamme tyhjennetään kahden viikon välein. Kun entisessä neljän viikon välein toisinaan tyhjennettiin tyhjä jäteastiamme, nyt uuden mukaan kahden viikon välein, astiamme lienee useinkin tyhjä.

Yritin täyttää sähköisen tyhjennysväli-lomakkeen. Ei onnistunut kaikkine lukuisine kysymyksineen, koska jo kiinteistötunnuskin on vastaavan verolapun myötä maksun yhteydessä heitetty jätepaperiin. Parin vuosikymmen lämpökompostointi on selvitettävä omassa osiossa. Toivottaman tuntuisena lienee annettava olla.

Nyt siis maksamme tyhjästä tyhjennyksestä. Eli parasta lienee lopettaa metalli-, lasi-, paperi- ja pahvijätteen vieminen Rinkiin ja laittaa ne vain sekajäteastiaan kahden viikon välein tyhjennettäväksi?