Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta | Mitä tästä vuodesta jäi käteen?

Vuosi sitten tähän aikaan olin täysin eri tilanteessa kuin olen tänään. Vietin uutta vuotta ensimmäistä kertaa Helsingissä. Maalaistytölle pääkaupungin ihmispaljous ja sekamelska oli ajoittain ahdistavaa. Luulin kuitenkin olleeni hyvässä seurassa. Vielä silloin luulin myös tämän vuoden kuluvan eri tavalla kuin se todellisuudessa meni. Vuoden aikana on ehtinyt tapahtua paljon sekä omassa elämässäni että maailmalla. Vuoden 2022 alku oli aikamoista myllerrystä. Hyväksi luultu seura muuttui pian vuoden vaihtuessa aina vain etäisemmäksi ja hiipui lopulta kokonaan ennen kuin hiirenkorvat olivat ehtineet koristamaan keväisiä puita. Maailmalla jylähti, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan aloittaen sodan, joka jatkuu vielä tänäkin päivänä. Monta viikkoa se oli ainoa puheenaihe, missä ikinä kulkikin. Itselläni tuli valtava tarve auttaa edes jollain tavalla.

Vuosi ei ehtinyt edes puoliväliin, kun sen suunta muuttui.

Alkuvuodesta pääsin myös vihdoin muuttamaan ensimmäiseen omistusasuntooni, jota olimme remontoineet syksystä asti. Vietin ensimmäisen yön uudessa kodissani yksin ystävänpäivänä osittain kasattujen huonekalujen ja muuttolaatikoiden keskellä. Alkukevät oli vaikeaa aikaa ja siksi hyvin sumuista nyt, kun yritän muistella sitä. Mutta, kun kevät puhkesi kukkaan, lumet olivat sulaneet ja aurinko paistoi, myös hymy löysi takaisin huulilleni ja kesämekot sai kaivaa kaapin perältä taas käyttöön.

Tämä vuosi ei ollut ehtinyt edes puoliväliin, kun sen suunta muuttui paljon parempaan. Alkuvuoden sekavuus oli poissa ja aurinko paistoi oikein kunnolla myös omaan elämääni. Askeleet muuttuivat kevyemmiksi ja itselleni tuli tunne, että näin kaiken pitikin mennä. Minun piti kokea tuo kaikki, mitä alkuvuoden aikana tapahtui, jotta pääsin tähän pisteeseen. Loppuvuonna allekirjoitin myös vakituisen työsopimuksen, joten ajatuksenjuoksuistani ette pääse eroon tulevanaan vuonna. Loppupuoli tästä vuodesta oli siis valoisa ja onnellinen. Sellaisena näen myös tulevan vuoden 2023. Mitä tästä vuodesta jäi käteen? Tulevaisuus, jota ei tarvitse kulkea yksin.

Uudenvuoden lupauksia minulla ei ole. Muutama haave kylläkin, joiden toivon toteutuvan ensi vuoden aikana. Suurimmat niistä ovat oma yhteinen omakotitalo ja sodan päättyminen.