Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Pienillä työpaikoilla edellytykset sopia paikallisesti

Pienissä yrityksissä työnantajan ja työntekijöiden väliset suhteet ovat hyvällä tasolla. Tämän vahvistaa työ- ja elinkeinoministeriön tuore Työolobarometri, ja tulos on ollut sama vuodesta toiseen.

Mitä pienempi yritys, sitä paremmin luottamuksellisuus, avoimuus ja tasapuolinen kohtelu siellä toteutuvat. Työolobarometrissä asiaa on kysytty työntekijöiltä ja vastaajina ovat yksityisen sektorin palkansaajat.

Työpaikoilla pystytään käsittelemään ristiriitoja sitä paremmin, mitä pienemmästä yrityksestä on kyse. Pienillä työpaikoilla työntekijöillä on barometrin mukaan myös eniten vaikutusmahdollisuuksia omaan työhönsä. Ei olekaan syytä epäillä, etteikö pienillä työpaikoilla pystyttäisi ratkomaan myös työehdoista sopimista.

Paikallisen sopimisen sanotaan edellyttävän luottamusta. Ammattiyhdistysliikkeen edustajilta kuullaan välillä, että työnantajan ja työntekijöiden väliltä puuttuu luottamusta ja siksi paikallista sopimista ei voida laajentaa. Työolobarometri osoittaa, ettei väite pidä paikkaansa. Työolobarometrin tietojen valossa onkin ristiriitaista, että juuri niiden työpaikkojen sopimismahdollisuuksia rajoitetaan lainsäädännöllä, missä olisi parhaat edellytykset paikalliselle sopimiselle.

Suomi tarvitsee työtä ja työpaikkoja. Uudet työpaikat syntyvät edelleen pääosin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Työmarkkinoiden jäykkyydet ovat monelle pienelle yritykselle liikaa ja käytännössä ne estävät tai jarruttavat uusien työpaikkojen avaamista yrityksiin.

Työpaikkasopimista on jo korkea aika edistää myös lainsäädännöllä. Päättäjien on aika nostaa tässä rimaa. Pienissä yrityksissä edellytykset ovat kunnossa. Luottamuksen tai tiedonkulun puutteesta paikallisen sopimisen edistäminen ei jää kiinni.

Kirjoittaja on Uudenmaan Yrittäjien nurmijärveläinen puheenjohtaja