Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Nuorten ääni paremmin kuuluviin

Ensi viikolla 30.1.–3.2. vietetään koulujen ja uutismedian yhteistä Uutisten viikkoa, joka aiemmin tunnettiin Sanomalehtiviikkona. Tänä vuonna Uutisten viikon teema on Ymmärrä tulevaisuuttasi. Kampanjassa rakennetaan uskoa tulevaan ja vahvistetaan toivoa. Lisäksi tuodaan esille sitä, miten luotettava uutismedia lisää ymmärrystä maailmasta ja miten sen avulla on turvallista rakentaa omaa ajattelua ja arvomaailmaa.

Uutisten viikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

Viikko on uutismedian ja koulujen tärkein yhteinen kampanja ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista Suomessa.

Myös Nurmijärven Uutiset osallistuu uutisten viikkoon.

Nurmijärven Uutiset osallistuu uutisten viikkoon.

Toimitamme esimerkiksi painettuja lehtiä opetuskäyttöön ja oppilaiden luettavaksi paikallisille kouluille. Tänä vuonna lehtiä toimitetaan yhdeksään nurmijärveläiseen kouluun yhteensä lähes 700 kappaletta.

Paikallisiin uutisiin voi tutustua myös verkkosivuillamme www.nurmijarvenuutiset.fi. Samassa osoitteessa luettavissa myös Nurmijärven Uutisten näköislehti.

Pyrimme myös tuomaan nuorten ääntä kuuluviin jutuissamme tavallista enemmän.

Kannustamme oppilaita myös tarjoamaan meille juttuvinkkejä sekä mielipidekirjoituksia.

Juuri lapset ja nuoret itse tietävät, mitkä asiat heitä Nurmijärvellä puhuttavat tai ihmetyttävät ja mistä aiheista he haluaisivat lehdestä lukea. Kenties jollain on kiinnostava kaveri tai mielenkiintoinen harrastus, joka ansaitsisi päästä ääneen lehden palstalla. Haluisimme mielellämme kuulla niistä, joten vinkkejä voi laittaa rohkeasti tulemaan!

Nuorten juttuvinkit ja mielipidekirjoitukset ovat tervetulleita muulloinkin kuin teemaviikolla, sillä nuorten ääni on tärkeä saada entistä paremmin kuuluville.

Mielipidekirjoituksia ja juttuvinkkejä voi lähettää Nurmijärven Uutisille sähköpostitse osoitteeseen nurmijarven.uutiset@media.fi