Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Nurmijärven lukion opiskelijat ottavat kantaa vanhojen tansseissa

Lukioajan yksi mieleenpainuvin tapahtuma on ehdottomasti upeat Vanhojen tanssit, jota odotetaan ja valmistellaan koko toisen lukuvuoden syyslukukausi. Asut, kampaukset, koristelut ja tanssien valinnat saavat syksyyn energisoivaa nuoruuden kohinaa ja jännittynyttä, sähköistä odotusta Nurmijärven lukiossa.

Vaikka yleisö lähes kokonaisuudessaan vaihtuu vuosittain, niin tansseista halutaan joka vuosi tehdä ainutlaatuiset. Maailmantilanne ja vuoden tapahtumat vaikuttavat osaltaan siihen, mitä Nurmijärven lukion vanhojen päivänä tanssitaan.

Tänä vuonna joukossa on tanssi, jossa soi ukrainalainen kansanlaulu. Se on kannanotto maailman poikkeukselliseen tilanteeseen sekä ennen kaikkea tuen ja empatian osoitus ukrainalaisille.

Sota aiheuttaa nuorissa monenlaisia, negatiivisia tunteita, joita voi käsitellä vaikka tanssien. Tai ehkä tanssi vapauttaa meitä nuoria puhumaan sodasta, mikä sekin on tärkeää.

Tanssimalla osoitamme kunnioitusta ja välittämistä, sekä huolemme Euroopan tilanteen puolesta, sanoo lukion opiskelija Milla Pennanen.

Vanhojen tansseilla halutaan tietenkin kehittää opiskelijoiden tanssitaitoa, mutta tärkeinä tavoitteina opintojaksolla on myös, miten huomioidaan toiset ja tehdään yhdessä.

Opiskelijoille annetaan ikimuistoinen kokemus siitä, millainen voima yhteisössä on.

Nurmijärven lukion tansseissa on toki paljon perinteisiä tansseja. Cicaposta ei voi koskaan luopua. Toisaalta taas piirivalssiin haluttiin tänä vuonna instrumentaaliversion tilalle valita Vesa-Matti Loirin laulama versio, koska kunnioitusta ja arvostusta voi osoittaa myös yksittäisille henkilöille pieninkin elein. Onhan tämä sivistävän työn lisäksi kasvattamista ja yhdessä kasvamista.

Rajamäen ja Kirkonkylän toimipisteiden opiskelijat tanssivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhdessä Maaniitun koulun salissa ja kaikki järjestelyt ovat sujuneet erittäin hyvässä hengessä.

Jopa lukion ulkopuolella järjestettävät tanssien jatkobileet ovat yhteiset, mikä kertoo lukiomme opiskelijoiden yhteistyövalmiuksista ja positiivisesta suhtautumisesta toisiinsa.

Näistä tansseista tulee hienot. Kyllä näin laadukkaille nuorille tarttis saada se oma lukiorakennus sinne Krannilaan, sanoo Nurmijärven lukion opiskelija Joona Korhonen aivan tosissaan, mutta kuitenkin iloisesti hymyillen.