Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Nurmijärven kunta vastaa alakoululaisen vanhemmalle

Alakoululaisen vanhempi kirjoitti (NU 11.1.2023) koululiikunnan vaikutuksista nuorten liikkumiseen. Ikävä kuulla, että lapsellenne on syntynyt kielteinen mielikuva liikuntatunneista. Alakoulujen liikuntatuntien ei pitäisi synnyttää kokemuksia tiukasta suorittamisesta, eikä opettajan ohjausta tulisi kokea komenteluna tai jopa lannistamisena. Otamme puheeksi alakouluissamme antamanne palautteen.

Koululiikunnan vaikutus nuorten liikkumiseen – epäonnistumisesta joutunut jopa punnertamaan salin keskelle

Opetussuunnitelmamme mukaan oppiaineessa tärkeä ovat yksittäisiin liikuntatunteihin liittyvät positiiviset kokemukset ja liikunnallisen elämäntavan tukeminen. Koululiikunta tarjoaa mahdollisuuksia iloon, keholliseen ilmaisuun, osallisuuteen, sosiaalisuuteen, leikinomaiseen kisailuun ja ponnisteluun.

Vuosiluokkien 1–2 teemana on ”Liikutaan yhdessä leikkien”. Opetuksen pääpaino on motoristen taitojen oppimisessa, yhdessä tekemisessä ja sosiaalisten taitojen kehittämisessä sekä liikuntaan liittyvien myönteisten kokemusten vahvistamisessa.

Vuosiluokilla 3–6 teemana on ”Liikutaan yhdessä toimien ja taitoja harjoitellen”. Opetuksen pääpaino on motoristen taitojen vakiinnuttamisessa ja monipuolistamisessa sekä sosiaalisten taitojen vahvistamisessa.

Kati Luostarinen opetuspäällikkö, ja Tiina Hirvonen, sivistysjohtaja, Nurmijärven kunta