Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta | Asuntokauppa kutkuttaa aina yhtälailla

Asuntokaupan suunta kääntyi päälaelleen energiakriisin myötä. Hetken aikaa tilanne oli monen välittäjän mukaan jäissä, kun asuntoja ei tullut myyntiin eikä myynnissä olevia ostettu tai tultu edes katsomaan. Nyt jäinen tilanne on nytkähtänyt liikkeelle, vaikka normaaliin on vielä matkaa. Asunnot ovat kuitenkin alkaneet liikkua. Kauppojakin on tehty, vaikka korkotilanne voi säikäyttää. Totuus on kuitenkin se, että korko on ollut todella pitkään olematon ja vasta nyt palannut niin sanotusti normaalimpiin lukemiin, vaikka se toki meitä asunnonomistajia harmittaakin.

Uuden asunnon ostaminen on jännittävää ja kutkuttavaa aikaa.

Tilanteesta huolimatta uuden asunnon ostaminen ja nykyisen myyntiin laittaminen on jännittävää ja kutkuttavaa aikaa. Välittäjien ja pankin kanssa keskusteltaessa on tullut tunne, että tästä kyllä selvitään eikä tilanne ole ollenkaan niin huono kuin annetaan ymmärtää. Oma asuntoni menee lähipäivien aikana myyntiin ja tottapuhuen myyntihinnassa tulee välittäjääni mukaillen hieman ”monttuun”. Tämä ei kuitenkaan ole yksin maailmantilanteen syytä, vaan tulossa olevan putkiremontin.

Kaiken epävarmuuden keskellä odotan kuitenkin innolla uutta. Itselläni on pieni asunto, joka on vaihtumassa huomattavasti suurempaan. Vaikka hieman takkiin tuleekin, niin nyt on oiva aika katsoa nimenomaan näitä suurempia asuntoja, joiden hinnat ovat niin ikään tulleet jonkin verran alaspäin. Eräs välittäjä sanoi myös, että ihmiset haluavat nyt kipeästi eroon suurista sähkölämmitteisistä asunnoista ja vinkkasi, että juuri sellainen kannattaa nyt ostaa, koska sellaisen saa halvalla. Hän sanoi itsekin tehneensä juuri kaupat tällaisesta. Sähkön hinta ei tule aina olemaan niin korkealla kuin se tällä hetkellä on.

Pidän omasta pienestä kodistani ja sen myyntiin laittaminen kirpaisee himpun verran, mutta yhden oven on sulkeuduttava, jotta toisen voi avata. Asuntoilmoituksia jo jonkin aikaa selattuani osaan jo lähes ulkoa vaihtoehdot. Uusia kohteita tulee harvakseltaan, mutta onneksi myynnissä olevien joukosta on löytynyt kaksikin helmeä. Nämä kaksi kohdetta ovat tehneet pikkukodista luopumisen helpommaksi ja herättäneet sisustuskärpäsen kunnolla henkiin. Toivottavasti toinen näistä tulee olemaan seuraava paikka, jota kutsua kodiksi.