Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Kuka ajaa Uudenmaan etua?

Joko tiedät, ketä äänestät eduskuntavaaleissa?

Nurmijärven Uutiset kysyy nyt verkkokyselyssä lukijoilta äänestämisestä ja ennen kaikkea siitä, aikovatko lukijat äänestää eduskuntavaaleissa oman kunnan ehdokasta. Mikä ehdokkaan valintaan vaikuttaa? Onko valinta jo selvä vai vielä mietinnän alla?

Kyselyyn voi vastata nimettömästi tämän viikon ajan Nurkkarin nettisivuilla www.nurmijarvenuutiset.fi

Vastauksista koostetaan juttu lehteen.

Nurmijärveltä eduskuntaan pyrkii 18 ehdokasta yhdeksästä eri puolueesta. Vaalien jälkeen selviää, kuuluuko nurmijärveläisten ääni jatkossa eduskunnassa.

Onko valinta jo selvä?

Lienee selvää, että oman kunnan kansanedustaja tuntee oman kuntansa asiat ja osaa tarvittaessa tehdä päätöksiä, jotka tuovat hyvää kotikunnalle.

Esimerkiksi Uudenmaan vaalipiirin alue on niin laaja alue, ulottuen Lapinjärveltä aina Hankoon asti, että ajankohtaiset kysymykset vaihtelevat alueiden sisällä suuresti.

Oman kansanedustajan lisäksi yhtä tärkeää on kuitenkin se, että Uudenmaan kansanedustajat pitäisivät yhdessä nykyistä enemmän meteliä Uudenmaan isoista asioista.

Etenkin pääkaupunkiseudulla, mutta myös laajemmin Uudellamaalla, on ihan omat haasteensa muun muassa niin työvoimapulan, kotouttamisen, segregaation kuin koulutuspaikkojen puutteen suhteen. Näitä haasteita tuonut esille muun muassa Uudenmaan liitto.

Kuuma-kuntien ja Nurmijärven kunnan näkökulmasta tärkeitä asioita seuraavalla hallituskaudella ovat muun muassa valtionosuusjärjestelmän uudistus siten, että kasvukunnat pystyvät tuottamaan vaadittavat palvelut. Esille nousevat myös muun muassa TE-uudistuksen valuviat, liikennehankkeiden rahoitus ja varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen haasteiden ratkaiseminen. Esimerkiksi alkuluokkatoiminnassa on törmätty iltapäivätoiminnan ja täydentävän varhaiskasvatuksen yhteensovittamisen ongelmiin.

Kuka Uudenmaan etua ajaa, jos eivät huhtikuussa valittavat tuoreet kansanedustajat itse?

Ennakkoäänestys alkaa tänään keskiviikkona ja jatkuu 28. maaliskuuta asti.

Nurmijärvellä ennakkoon voi äänestää kolmessa paikassa: Kirkonkylän K-Supermarketin kiinteistössä, Klaukkalan Tello-salissa ja Rajamäen Artturi-salissa. Lisäksi vaalibussi kiertää kunnan taajamissa ja kylissä.

Äänestämällä voit vaikuttaa siihen, kenen ääni eduskunnassa kuuluu.