Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Leikkikenttiin kannattaa panostaa – mallia voisi ottaa naapurikunnista

Nurmijärven paras leikkipuisto sijaitsee Klaukkalan Kuntotiellä.

Nurmijärven Uutisten lukijat äänestivät kyseisen leikkipaikan lukijaäänestyksessä parhaaksi (lisää aiheesta sivulla 3). Eikä mikään ihme! Kesällä 2018 uusitussa puistossa on paljon leikkivälineitä ja siellä riittää kiivettävää, laskettavaa, keinuttavaa ja roikuttavaa varsinkin alle kouluikäisille. Paikalta löytyy myös pöytiä eväiden syöntiä varten, ja alue on aidattu. Leikkikenttä myös sijaitsee aivan Klaukkalan keskustassa.

Kuntotien leikkikentän voitto äänestyksessä oli tiukka. Kakkoseksi kiri Kirkonkylässä sijaitseva Maaniitun leikkipuisto, joka Nurmijärven kunnan avoimen varhaiskasvatuksen leikkipuisto ja tärkeä kohtaamispaikka lapsiperheille.

Kolmanneksi äänestyksessä ylsi Rajamäeltä löytyvä Kylänpään leikkikenttä, joka sekin koki uudistuksen muutama vuosi sitten, kun vanha linna purettiin ja tilalle rakennettiin uusi, korkea leikkiväline.

Lapsiperheillä on varaa valita.

Kaikkiaan Nurmijärven alueella on noin 45 kunnan hoidossa olevaa leikkipaikkaa. Leikkipaikkoja on niin Herusissa, Kirkonkylässä, Klaukkalassa, Lepsämässä, Rajamäellä kuin Röykässäkin.

Kunnan virallisten leikkikenttien lisäksi useat koulujen ja päiväkotien pihat ovat hyviä leikkipaikkoja.

Lapsilla ja lapsiperheillä onkin varaa valita. Oivaa ja maksutonta kesätekemistä onkin esimerkiksi kiertää lähialueen leikkikenttiä. Paikat tarjoavat lapsiperheille usein myös seuraa toisista lapsista ja vanhemmista, vertaistukea ja mukavaa tekemistä ulkoilmassa.

Leikkikenttien kunnostukseen soisi kuitenkin panostettavan enemmänkin, vaikka tässä taloustilanteessa se onkin toiveajattelua.

Usealla Nurmijärven leikkikentällä on vanhat, nuhjuiset ja välillä jopa osin rikkinäiset leikkivälineet.

Mikä kurjinta, leikkikentät ja päiväkotien pihat kokevat usein myös ilkivaltaa ja täyttyvät töhryistä.

Mallia voisi ottaa vaikkapa naapurikunnista. Moni nurmijärveläinen on ihastunut Järvenpään Rantapuiston Silkkiuikun leikkipaikkaan tai esimerkiksi Tuusulan Asuntomessualueelle muutama vuosi sitten rakennettuun Puustellinmetsän leikkipuistoon.