Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Mukavasti matkaten kohti kesää

On olemassa muskareita ja muskareita – sanoi esikouluikäinen poikani. Klaukkalassa sijaitseva Terhi Kuparisen orkestroima Musiikkikoulu Tilulii on se jälkimmäinen.

Minä ja nuorempi poikani aloitimme Tiluliin muskarin vuosi sitten keväällä, kun hän oli alle vuoden ikäinen. Jo ensimmäisestä kerrasta kävi selväksi, ettei tässä muskarissa pelkästään istuskella. Jokainen muskarikerta on omanlainen elämyksensä, kuin pieni teatterinäytös, johon lapsi saa vanhempansa kanssa osallistua oman persoonansa kautta.

Terhin valovoimainen ja rohkea tapa käyttää ääntään, tilaa ja mielikuvitusta on poikkeuksellista seurattavaa. Milloin ovat pölyhuiskat imureina tai noidanluutina, milloin herkistytään Vivaldia kuunnellen, ja milloin maatilan eläimet heräävät laulamaan satukirjan sivuilla. Odotettu Höpötintin liverrys kuuluu myös jokaiseen tuntiin.

Tiluliissa lapsen kaikkia aisteja herätellään aivoja stimuloivan ja mielihyvähormoneja vapauttavan musiikin avulla.

Sunnuntaina 7.5.23 suuntasimme ”Mukavasti matkaten” Tiluliin kevätkonserttiin Klaukkalan Monikkosaliin. Jo aulassa Tiluliin oma maskotti Höpötintti oli vastaanottamassa yleisöä.

Tiluliin lukukausittain järjestettävät konsertit ovat musiikkiteatteriin verrattavissa olevia elämyksiä, jossa yleisö otetaan mukaan osaksi tarinaa. Tiluliin kaikkien musiikinopettajien ammattitaito tulee kuulluksi oppilaiden esitysten kautta, niin laulun kuin monien eri soitintenkin välityksellä. Kaikki tämä: näytösten rekvisiitta ja kuvat, upea Tilulii House Band, ja tällä kertaa liikennepoliisin saappaissa laulanut Terhin puoliso Jarmo Ojala, kruunaavat lasten suloiset ja taidokkaat esitykset sekä täydentävät koko riemullisen musiikkielämyksen.