Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Nurmijärvi on ilmiö – todellakin, mutta huonossa mielessä

Nurmijärven kunnan arvostus lasten kotihoitoa kohtaan on olematonta. Viimeisten vuosien aikana avointa varhaiskasvatusta on supistettu vaihtelevasti eri taajamien välillä. Nyt viimein, kun Klaukkalaan saatiin vuosien jälkeen uudestaan toimimaan avoimen varhaiskasvatuksen kerhot sekä päiväkoti, joutuu Kirkonkylän avoin supistuksen kohteeksi.

Hyvin toiminut Mäkituvan kerho joutui jo viime vuonna siirtymään toisiin tiloihin päiväkodin tieltä. Siirtymisen jälkeen kerhotoiminnalta katosi kunnolliset lasten wc-tilat mm. vaipanvaihtoon.

Nyt tieto, Mäkituvan kerhon siirtymisestä Maaniitun avoimen leikkipuiston tiloihin tuli asiakkaille syksyn kerhopäätöksien yhteydessä.

Kerhotoiminnan siirtyminen Maaniitun leikkipuiston tiloihin vie muilta avoimen käyttäjiltä mahdollisuuden kahtena päivänä vertaistukeen, lasten sosiaalisentoiminnan kehittämiseen sekä paikkaan, jonne mennä toisten lasten kanssa, kun toinen on kerhossa.

Maaniitun leikkipuiston tilat eivät myöskään ole mitenkään toimivat kerhotoiminnan järjestämiseen. Sisätilat ovat pienet, eteinen on pieni eikä mm. naulakoita ole edes kaikille kerholaisille. Miettiä voi myös, kuinka taudit leviävät pienissä tiloissa.

Tiloihin ei myöskään ole mahdollista saada sijoitettua esimerkiksi vaatekuivauskaappia kerholaisten märille vaatteille syksyllä. Eikö kunnalla tosiaankaan ole kerhotoiminnalle muuta toimivampaa paikkaan/tilaa kuin varmasti yksi pienimmistä avoimen varhaiskasvatuksen tiloista?

Miten tällainen päätös toteuttaa kunnan Sivistys- ja hyvinvointipalvelujen kehittämissuunnitelmaa, jossa on mm. seuraavaa:

”Varmistamme lasten ja lapsiperheiden arvostavan kohtaamisen

1.1 Lisäämme lapsiperheiden kohtaamisia avoimessa varhaiskasvatustoiminnassa

Q Kehitämme kohtaamispaikkatoimintaa yhteistyössä hyvinvointialueen kanssa

Q Suunnittelemme avointa varhaiskasvatustoimintaa yhteistyössä perheiden kanssa

Q Lisäämme avoimen varhaiskasvatuksen tunnettavuutta ja kohdennettua tiedottamista

Q Vahvistamme kunnan avoimen varhaiskasvatustoiminnan ja seurakunnan kerhotoiminnan yhteistyötä.”

Asiakkaita toiveita ja tarpeita ei ole kuunneltu lainkaan eikä tämmöinen päätös ole asiakkaiden mieleen.

Tämmöinen päätös heikentää kotihoidossa olevien lasten asemaa varhaiskasvatuksessa ja vanhempien jaksamista. Supistettu avoin varhaiskasvatus ei tyydytä eikä tue perheiden tarpeita, joten seurauksena saattaa olla kasvava päiväkotipaikkojen haku.