Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalan uusi S-market sai rakennusluvan – tällainen uudesta kaupasta tulee

HOK-Elanto on saanut rakennusluvanuuden S-marketin rakentamiseen Klaukkalaan. Rakennus on tulossa vanhan S-marketin paikalle Lepsämäntien varteen.

Viime viikon perjantaina julkaistusta rakennuslupahakemuksesta käy ilmi, että päivittäistavarakaupan yhteyteen on suunniteltu rakennettavaksi neljä muuta liiketilaa. Niiden koot vaihtelevat 40 neliöstä 200 neliöön siten, että yksi tiloista on selkeästi suurempi ja kolme muuta pienemmästä päästä. Myymäläpinta-alaa S-marketin puolelle on tulossa reilut 3300 neliötä, jonka lisäksi kauppaan tulee tausta- ja aputilat.

Uusi rakennus on kaikkineen huomattavasti nykyistä suurempi, sillä kerrosneliöitä uudessa rakennuksessa on 4920. Nyt tontilla on rakennettuna 2100 kerrosneliötä, ja vanha rakennus on siis tarkoitus purkaa uuden tieltä. Erillistä purkulupaa ei haeta, vaan purkulupahakemus on sisällytetty rakennuslupahakemukseen.

Ulkoisesti isomuutos nykyiseen on myös se, että uuden rakennuksenon suunniteltu ulottuvan huomattavasti lähemmäs Lepsämäntietä kuin nykyisen rakennuksen, ja valtaosa pintapysäköintipaikoista on tulossa Vaskomäen puolelle. Rakennuksen taakse on tarkoitus sijoittaa lastauslaitureiden lisäksi katettu ajoliuska kellariin.

Valtaosa pysäköintipaikoista, 130 kappaletta, on tulossa siis maan tasolle ja myymäläkerros sen yläpuolelle Klaukkalantien tasolle. HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalaisen mukaan kaupan pihaan on tarkoitus tehdä 100 pysäköintipaikkaa ja lisäksi pyöräparkeille varataan alueet ulko-alueilta.

Karjalainen kertoo myös, että S-marketin tontilla on nykyisin oleva ABC:n kylmäasema on tarkoituksena siirtää hieman lähemmäs terveysasemaa lisätilan saamiseksi. ABC:n uusi tontti on nykyisin kunnan omistuksessa, mutta HOK on sopinut alustavasti vuokraavansa sen kunnalta.

Asemakaava- ja rakennuslautakunnan tiistaina hyväksymä rakennuslupapäätös on tarkoitus julkaista virallisesti ensi keskiviikkona. Valmistelutyöt tontilla voivat alkaa vaikka heti julkipanon jälkeen, mutta purku- tai rakennuspuuhiin tontilla saa ryhtyä aikaisintaan huhtikuussa, kunhan lupa on ensin saanut lainvoiman.

Karjalaisen mukaan kaupan on tarkoitus aueta ensi vuoden aikana.

Vastaa nyt mitä liikkeitä toivoisit S-marketin yhteyteen? Vastaamaan pääset täältä.