Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matti Vanhaselta uusi aluevaltaus – ensimmäinen piirustusnäyttely avautuu Levillä

Eduskunnan puhemies ja nurmijärveläinen kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk.) on tekemässä uutta aluevaltausta. Vanhasen ensimmäinen oma taidenäyttely avautuu ensi viikolla Levillä. Vanhasen tekemiä piirroksia tulee olemaan esillä Cafe Somassa 3.3. alkaen pääsiäiseen saakka.

Ladun varrelta -näyttely on syntynyt kahvila Soman yrittäjän Heli Alatalon aloitteesta, kun hän huomasi Vanhasen Facebook-sivuilla puhemiehen piirroksia Lapista. Vanhanen kertoo monien hänen seuraajiensa kannustaneen häntä taidenäyttelyyn, kun hän esitteli luomuksiaan sosiaalisessa mediassa. Kun yrittäjä ehdotti Vanhaselle tarjoavansa näyttelytilatkin kahvilastaan, kertoi hän harkinneensa asiaa pitkään. Lopulta Vanhanen kuitenkin totesi, että miksipä ei.

– Arvostan suuresti käsillä tekemistä ja haluan omalta osaltani kannustaa muitakin käsillä tekemiseen ja töidensä esille tuomiseen, Vanhanen kertoo.

Vanhanen itse puhuu näyttelystä kuitenkin piirustusnäyttelynä, eikä halua sekoittaa sitä oikeaan taiteen tekemiseen.

Piirustus on hänelle harrastus, joka on kulkenut mukana läpi elämän, mutta aktivoitunut taas viimeaikoina.

– Aiemmin olen käyttänyt tusseja, mutta huomasin sittemmin, että lyjiykynä on ehdottomasti minun juttuni. Sillä saa paremmin sävyjä esiin.

Lepsämäläisen mukaan tärkeää on myös, että paperi on sopivan pehmeä.

Hän kertoo usein luonnostelevansa erilaisia kuvia myös kokouspapereihinsa, mutta näyttelyssä esillä olevat teokset on tehty tarkoituksella oikealle paperille – ei ruutuvihkoon tai eduskunnan esityslistoihin.

– Teosten aiheet ovat kaikki Kittilän maisemista vuodenvaihteen Lapin-reissuni ajalta. Kuten näyttelyn nimikin kertoo, niin ne ovat poimintoja ladun varrelta.

Pääsemmekö sitten joskus näkemään puhemiehen piirroksia hänen kotiseudullaan Nurmijärvellä?

– Näitä Lapin matkan piirroksia ei luultavimmin ole tulossa esille Nurmijärvelle, mutta kenties sitten, jos inspiroidun kotikunnan maisemista. Nurmijärvi on ehdottomasti seuraava luonnollinen näyttelypaikka, mutta ainakaan vielä minulla ei ole esiteltäväksi teoksia kotimaisemista, Vanhanen sanoo.

Matti Vanhasen teoksia esillä Ladun varrelta -näyttelyssä Cafe Somassa (Levinraitti 1, 99130 Sirkka) ti 3.3. alkaen pääsiäiseen saakka. Virallinen avajaistapahtuma 14.3. klo 18.30.