Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ränsistynyt rakennus ihmetyttää Kirkonkylässä – omistajaa kehotettu purkamaan

Kirkonkylässä Rajamäentien ja Perttulantien kulmauksessa sijaitseva ränsistynyt rakennus on herättänyt useiden ohikulkijoiden huomion. Aikoinaan huoltoasemana toiminut kiinteistö on ollut pitkään tyhjillään ja ikkunat rikottuina.

Nurmijärven kunnan rakennustarkastaja Mikael Kangasniemi kertoo, että kiinteistön omistajaa on kirjallisesti kehotettu purkamaan tuhoutunut rakennus. Kiinteistö on yksityisessä omistuksessa.

– Mikäli purkamiskehotusta ei noudateta, siirretään asia asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan päätettäväksi maankäyttö- ja rakennuslain mukaisena pakkokeinoasiana.

– Valitettavasti tällaiset rakennetun ympäristön epäsiisteysasiat ovat pitkäkestoisia, jopa useisiin vuosiin venyviä projekteja erilaisten kuulemis- ja valitusmenettelyjen johdosta, hän kertoo.

Vanhan huoltoaseman kiinteistön vieressä seisoo tyhjillään myös entisen keilahallin kiinteistö. Keilahalli lopetti toimintansa viime kesänä.

Tämä rakennus ympäristöineen ei kuitenkaan ole niin huonossa kunnossa, että se edellyttäisi viranomaistoimia.

Kyseistä Rajamäentien ja Perttulantien kulmausta ollaan lähivuosina myös kehittämässä.

Nurmijärven kunta osti viime syksynä itselleen entisen keilahallin kiinteistön Kiinteistö Oy Nurmijärven Kauppatalolta. Kauppahinta oli 540 000 euroa.

Kaupassa kunnan omistukseen siirtyi koko Sepäntien varressa sijaitseva Tuulensuu-niminen tila, jonka pinta-ala on 4 089 neliömetriä sekä 80-luvulla valmistunut 1 062 kerrosneliömetrin vanha liikerakennus.

Nurmijärven kunnan maankäyttöpäällikkö Hannu Kujala kertoo, että vanha liikerakennus tullaan purkamaan.

– Siellä ei ole enää lämpöjäkään päällä. Tarkka aikataulu purkamiselle ei ole vielä tiedossa.

Kunnan ostaman tilan alue käsittää tällä hetkellä asemakaavan mukaista liikerakennusten korttelialuetta sekä Sepäntien katualuetta, yleisen tien suoja- ja näkemäaluetta ja yleisen tien aluetta vierialueineen.

Alueella on tarkoitus käynnistää tulevaisuudessa asemakaavamuutos.

Perttulantien ja Rajamäentien kulmauksessa sijaitseva Krannilan kolmio -niminen alue on kunnan asemakaavoitusohjelmassa 2020–2024 ajoitettu vuonna 2020 aloitettaviin kaavoihin.

Tulevalla asemakaavamuutoksella on tarkoitus tiivistää Kirkonkylän keskeisen alueen taajamarakennetta. Alue on suunniteltu pääosin asuinkäyttöön.

Vielä toistaiseksi kyseinen alue on rakennuskiellossa. Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta päätti viime marraskuussa jatkaa alueen rakennuskieltoa 31.12.2021 saakka.

Alue on ollut rakennuskiellossa vuodesta 1996 alkaen.

Nurmijärven kunta on tiettävästi kiinnostunut myös ostamaan viereisen vanhan huoltoaseman kiinteistön, mutta neuvotteluissa ei ole vielä edetty.