Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vedenpinnat nousivat sateiden seurauksena – Lepsämässä vedenpinta korkeammalla kuin kertaakaan vuoden aikana

Etelä- ja länsirannikon vesistöissä ja Lounais-Suomessa jokien vedenpinnat nousivat tulvahuippuun sunnuntaina viikonlopun runsaiden sateiden vaikutuksesta. Vedenpinnat nousivat lähelle viime viikon alun huippuja, ja osassa vesistöistö jopa ylikin.

Nurmijärvellä muun muassa Lepsämässä Sandbackassa vedenpinta nousi korkeammalle kuin kertaakaan kuluneen vuoden aikana.

Alkuviikko on ennusteen mukaan vähäsateisempi, minkä johdosta jokien vedenpinnat kääntyvät laskuun alkuviikosta.

Sandbackan vedenpinnan ennustetaan nousevan torstaina ja ensi viikon lopussa jopa vielä korkeammalle.

Myös mm. Luhtajoen vedenpinnan ennustetaan nousevan jälleen torstaina ja ensi viikon lopussa, mutta vedenpinnan ei pitäisi kuitenkaan nousta enää niin korkeaksi kuin viime viikon alussa.

Vuoden korkeimpiin lukemiin Luhtajoen ennustetaan nousevan huhtikuun alkupuolella.

Viikonloppuna nähtiin runsaiden sateiden lisäksi myös voimakasta tuulta, joka sai mm. useampia puita kaatumaan. Nurmijärven Uutisten tietoon ei ole kuitenkaan tullut pahoja myrskyvaurioita alueelta.

Sähköt olivat perjantaina ja lauantaina illalla poikki useammalta sadalta Nurmijärven Sähkön asiakkaalta. Pahimmillaan sähköttä oli 760 taloutta yhdentoista maissa illalla. Viat eivät kuitenkaan kestäneet pitkään, vaan pääosin ne saatiin korjattua alle tunnissa.