Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rudus hakee lupaa noron vaarantamiskiellosta poikkeamiseen – louhinta pienentäisi valuma-aluetta

Rudus Oy hakee Etelä-Suomen aluehallintovirastolta lupaa luonnontilaisen noron vaarantamiskiellosta poikkeamiseen. Hakemus liittyy Palojoella sijaitsevan Mäntymäen louhinta-alueen laajentamiseen.

Ottoalueelta laskee Vantaanjokeen noro, jonka luonnontila lupahakemuksen mukaan vaarantuisi, koska laajennusalueen louhinta pienentää noron valuma-aluetta.

Luonnontilaiset norot ovat vesilain suojelema vesiluontotyyppi, jonka vaarantaminen on kielletty. Lupaviranomainen voi kuitenkin yksittäistapauksessa poiketa vesilaista.

Rudus Oy toivoo, että sen hakemus käsiteltäisiin kiireellisenä, koska kunnan lupaviranomainen ei voi jatkaa louhinta-alueen maa-aines- ja ympäristölupahakemusten käsittelyä ennen kuin kyseessä olevan lupahakemuksen mukainen poikkeamislupa on myönnetty. Nykyiset maa-aines- ja ympäristöluvat ovat voimassa 16.3.2021 asti.

Kuulutus ja hakemusasiakirjat ovat nähtävillä 23.3.2020 asti aluehallintovirastojen verkkosivuilla www.avi.fi/lupatietopalvelu. Asianosaiset voivat jättää hakemuksesta muistutuksen ja muut mielipiteen.